Valtakunnallinen Pyöräilyviikko alkaa 5. toukokuuta – tule mukaan Laulavaan pyöräkulkueeseen ja kuvasuunnistukseen

Kuopio osallistuu valtakunnalliseen Pyöräilyviikkoon, jota vietetään 5.–14. toukokuuta 2023. Kampanja nostaa esille pyöräpysäköinnin merkityksen pyöräilyn lisäämisessä sekä kannustaa liikkumaan pyörällä kaikilla matkoilla. Kampanjan aikana on kymmenen vaihtuvaa teemapäivää, joista kaupunki tiedottaa somessa ja lisäksi järjestetään laulava pyöräilykulkue sekä kuvasuunnistus kuntalaisille.

Liity Laulavan pyöräkulkueen matkaan

Kuoro Vox Polariksen johtama Laulava pyöräkulkue pyöräilee ja esiintyy Kuopion keskustassa lauantaina 13. toukokuuta. Kulkue alkaa torilta klo 10.15 Siskotyttö-patsaan luota. Reitti kulkee muun muassa Valkeisenlammen, Brahenpuiston ja satamatorin kautta takaisin torille, päättyen noin klo 11.45. Kulkueen lopuksi lauletaan 175-vuotias Maamme-laulu. Matkan varrella pysähdytään laulamaan kevääseen ja luontoon liittyviä kappaleita. Mukaan voi liittyä myös reitin varrelta.

Katso kuva kulkueen reitistä.

Kuvasuunnistuksessa palkintoina Vilkku-fillareiden käyttöoikeuksia

Pyöräilyviikolla järjestetään kuntalaisille suunnattu kuvasuunnistus-kilpailu. Kuvasuunnistuksessa pyöräillään kuuden kuvavihjeissä esitettyjen Kuopion kaupunkialueella sijaitsevien tunnettujen patsasten tai teosten luokse. Kunkin teoksen läheltä löytyy aitaan tai valopylvääseen kiinnitetty kysymys, jonka voi kirjata itselleen ylös esimerkiksi ottamalla siitä valokuvan.

Kilpailun kysymyksiin pääsee vastaamaan kaupungin nettisivuilta löytyvän kilpailulomakkeen kautta. Vastaamalla vähintään kolmeen kysymykseen oikein, voi osallistua arvontaan, jossa palkintoina arvotaan kolme Vilkku-fillareiden kuukauden käyttöoikeutta. Osallistua voi ajalla 5.-14. toukokuuta.

Kuvasuunnistuksen kilpailulomake.

Kuopio kehittää pyöräpysäköintiä

Kuopio valittiin joulukuussa vuoden 2022 pyöräilykunnaksi sen pitkäjänteisestä työstä pyöräilyn edistämiseksi. Pyöräilyolosuhteiden kohentaminen jatkuu pyöräpysäköinnin kehittämisellä Traficomin myöntämällä investointituella. Pyöräpysäköinnin kehittäminen vaikuttaa pyöräilyn houkuttelevuuteen ja sen kasvuun liikkumismuotona ja vaihtoehtona autoilulle.

Kehityskohteina on Kuopion keskustan alueen asiointiliikenteen paikkoja. Keskustan alueelle rakennetaan vuoden 2024 aikana 130 uutta pyöräpysäköintipaikkaa, joita ovat muun muassa sääsuojattu pyörätalli Lukkarinpuistoon, Brahenpuiston viereen toteutettavat runkolukittavat pyöräpysäköintipaikat ja keskustan alueelle suunniteltava katoksellinen pyöräpysäköinti. Tämän lisäksi usean kaupungin kiinteistön pyöräpysäköintiä kohennetaan.

Lue lisää Pyöräilyviikosta.

Lisätietoja:
Liikenneinsinööri Hanna Väätäinen, Kuopion kaupunki, 044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi
Ympäristöasiantuntija Mari Turunen, Kuopion kaupunki, 044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi
Ympäristöasiantuntija Emilia Vartiainen, Kuopion kaupunki, 044 718 2148, emilia.vartiainen(at)kuopio.fi