Uudistettu Sunsets Kuopio tulee jälleen elokuussa

Kuva: Aki Joensuu / akikuvaa.com

Kuopion sataman alueelle jälleen rakentuva urheilun ja hyvinvoinnin tapahtuma Sunsets Kuopio järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.–5.8.2023. Tapahtuma poikkeaa hieman parin aikaisemman vuoden tapahtumista ja tällä kertaa painotus on entistä voimakkaammin urheilun ja koko perheen ohjelman ympärillä. Tapahtuman tavoitteena on saada entistäkin laajemmin esille erilaisia urheilulajeja Kuopion alueella.

– Halusimme viedä tapahtuman takaisin sen alkulähteelle, jolloin ajatuksena oli tuottaa hyvän mielen ilmaistapahtuma koko perheelle. On ilo huomata, kuinka positiivisen vastaanoton tämä tapahtumakonsepti on jälleen saanut, vaikka tulevasta tapahtumasta jääkin iltaohjelma pois, kertoo Target Events Oy:n pääosakas Tatu Säisä

Sunsets Kuopio -tapahtuman alkuperäisenä ideana on ollut olla ilmaistapahtuma urheilun ja viihteen ympärillä, josta jokainen tulotasosta riippumatta voi nauttia. Vuonna 2022 tapahtuma oli suurimmillaan, mutta tänä kesänä tapahtuman pääpisteeksi on valikoitunut jälleen lapsiperheet. Tapahtuma tarjoaa kuitenkin elämyksiä kaiken ikäisille ja se haluaa tukea esimerkiksi työikäisiä ja ikäihmisiä mielekkäällä tekemisellä viikonlopun ajan.  

– Toivottavasti mahdollisimman moni urheiluseura hyödyntää tätä mahdollisuutta tuoda omaa lajiaan esille, kannustaa tapahtumatuottaja Kerttu Lassila

Tapahtumakokonaisuus rakennetaan edelleen toimivaksi havaitulle sijainnille, eli Kuopion Satamatorille. Alueelle rakentuu torityyppinen kokonaisuus, jossa kävijät voivat kierrellä ja tutustua erilaisiin pisteisiin, jotka koostuvat urheiluseurojen sekä yritysten esittelyistä.

Sunsets -tapahtumaa on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Aikaisempina vuosina Sunsets Kuopion yhteydessä on nähty laaja kattaus erilaisia urheilulajeja ja kisoja esimerkiksi beach volleyssa ja padelissa. Järjestäjät aikovat pitää tästä edelleen kiinni ja tapahtuman yhteyteen on tarkoitus saada mahdollisimman monipuolisesti erilaisia lajeja kisoineen ja lajitestauspisteineen.

https://www.sunsetskuopio.com/