Tiedote lintuinfluenssasta metsästäjille

Koira ja metsästetyt linnut luonnossa syksyllä

Ruokavirasto on julkaissut keskiviikkona 2.8.2023 tiedotteen, jossa se suosittelee, ettei vesilintuja metsästettäisi alueilla tai paikoissa, joilla on todettu lintujen joukkokuolemia tai lintuinfluenssaa. Lintujen metsästyksessä koiran käyttö on yleistä. Siksi sekä ihmisten että koirien terveyden suojaamiseksi on parasta, ettei ilmeisillä lintuinfluenssa-alueilla metsästettäisi. Tämä suositus koskee koko maata.

Koirille ei tulisi antaa kypsentämättömiä saalislintujen osia tai lihaa. On hyvä huolehtia, että koirat eivät pääse syömään tai pureskelemaan saaliseläimiä tai itsestään kuolleita lintuja tai muita eläimiä. Jos lemmikki on päässyt riepottelemaan tai syömään kuollutta tai sairastunutta luonnonlintua ja lemmikin yleisvointi heikkenee, on syytä hakeutua eläinlääkärin hoitoon. Terveetkin saalislinnut olisi hyvä kyniä ja puhdistaa kertakäyttökäsineet kädessä ja pestä kädet sen jälkeen.

Jos löytyy useita kuolleita lintuja tai lintuja, joilla on vakavaan sairauteen viittaavia oireita, tulee ottaa yhteyttä paikalliseen kunnaneläinlääkäriin. Vesilintujen metsästys alueella ei ole tuolloin enää suositeltavaa.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Ruokaviraston sivuilta.

Yhteystiedot alueen kunnaneläinlääkäreille ja valvontaeläinlääkäreille:

https://www.siilinjarvi.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveys/elainlaakinta/vastaanotot/

https://www.siilinjarvi.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveys/elainlaakinta/elainsuojelu/