Junnunmäen tuulivoimaosayleiskaavasta yleisötilaisuus 22. elokuuta

Junnunmäen tuulivoimaosayleiskaavalla selvitetään tuulivoimaloiden sijoittamista Länsi-Kuopioon. Tuulivoimahanketta, osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyä esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 22.8.2023 klo 17.00 Maaninkajärven koululla (Maaningantie 49).

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Osallistumislinkki julkaistaan ennen tilaisuutta Pohjois-Savon ELY-keskuksen sivuilla.

Kuopion kaupunginhallitus on käynnistänyt 17.4.2023 (§ 123) Kuopion Junnunmäen alueelle tuulivoimaa koskevan
osayleiskaavan laatimisen Wpd Finland Oy:n kaavoitusaloitteesta. Junnunmäen tuulivoimahankkeen tavoitteena on toteuttaa enintään 34 tuulivoimalaa, joista 27 voimalaa on tarkoitus toteuttaa Kuopion kaupungin alueelle ja seitsemän voimalaa Tervon kunnan alueelle.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä 10.8.– 11.9.2023 kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa valtuustotalolla (Suokatu 42) ja Maaningan asiakaspalvelupisteessä (Maaningantie 32). Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua myös kaupungin verkkosivuilla. Kaavahankkeen aluerajausta voi tarkastella karttapalvelussa.

Mielipiteet on toimitettava nähtävilläoloaikana kaupunkiympäristön asiakaspalveluun valtuustotalolle osoitteella: Kaupunkiympäristön palvelualue, kaupunkisuunnittelupalvelut, PL 1097, 70111 Kuopio tai sähköpostilla kaavoitus(at)kuopio.fi. Sähköpostin otsikkoon tai kirjekuoreen merkintä ”Junnunmäen tuulivoimaosayleiskaava”.

Lisätietoja:
Arttu Mäkipää, kaavasuunnittelija, Kuopion kaupunki, 044 718 5435, arttu.makipaa(at)kuopio.fi