Kino Kuvakukon syyskausi alkaa 18.8.

Vanhanajan elokuvateatterin paikannäyttäjä ja lipuntarkastaja

Kino Kuvakukon syyskausi alkaa perjantaina 18.8. klo 17.30 kevyesti jenkkikomedialla ‘Book Club – uusi luku’, jonka pääosassa legendaarisia näyttelijöitä kuten Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen ja Don Johnson. Klo 19.30 on ensiesityksessä Takehiko Inouen ohjaama, maailmalla jättihitiksi noussut ‘The First Slam Dunk’ -anime-elokuva.

Lauantaina 19.8. klo 15.15 esitetään Riley Keoughin ja Gina Gammellin ohjaama ‘War Pony’, joka kertoo Pine Ridge -reservaatin köyhyydestä pois kaipaavista nuorista. Elokuvan rooleissa nähdään reservaatissa varttuneita amatöörinäyttelijöitä ja se voitti Cannesin elokuvajuhlilla parhaan esikoiselokuvan Caméra d’Or -palkinnon. Lauantaina klo 17.15 nähdään Vera Kiiskisen ja Anna Heinämaan käsikirjoittama ja Mårten Klingbergin ohjaama lämminhenkinen draamakomedia ‘Andra akten – toinen näytös’, jonka pääosissa ovat Lena Olin ja Rolf Lassgård. Lauantain-illan päättää Greta Gerwigin yllätyshitiksi noussut älykäs satiiri ‘Barbie’ klo 19.30.

Sunnuntaina 20.8. ensi-esityksessä klo 15.15 Hettie McDonaldin ohjaama ‘Harold Fryn toiveikas taival’, jonka nimiroolissa nähdään Jim Broadbent. Oscar-palkitun brittinäyttelijän roolisuoritusta kuvasi Leena Virtanen Helsingin Sanomissa osuvasti: “Pääroolia näyttelee Jim Broadbent, jota todellakin voisi katsoa puolitoista tuntia vaikkei hän tekisi mitään. Hän osaisi senkin.” Sunnuntaina klo 17.15 nähtävä ranskalaisohjaaja Rebecka Zlotowskin ohjaama ‘Muiden lapset’ on henkilökohtainen ja intiimi kertomus kaipuusta ja yhteenkuuluvuudesta. Sunnuntai-illan päättää parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnon tänä vuonna voittanut Malou Reymannin väkevä draama ‘Kesyttämätön.

Maanantaina 21.8. klo 19.30 esitetään Dario Argenton harvinaisen harvinainen kauhuklassikko ‘4 kärpästä harmaalla tapetilla’, jota yritettiin maahantuoda jo tuoreeltaan jo vuonna 1972, mutta koska silloinen levittäjä ei suostunut Valtion elokuvatarkastamon määräämiin leikkauksiin, ei esityslupaa tuolloin herunut. Nyt elokuva nähdään virallisessa ensi-illassa 4K-digitoituna versiona.

Perjantaina 25.8. alkavan viikonlopun ensi-illassa nähdään François Ozon Ranskassa reilusti yli miljoona katsojaa teattereihin koonnut kesähitti ‘Rikos on minun’. Isabelle Huppertin tähdittämä ovela bulevardikomedia on sekä feministinen parodia että originellin epäkorrekti farssi. Samana viikonloppuna ensi-illassa myös Riitta Raskin dokumenttielokuva ‘Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki’ – joka seuraa Kaija Saariahon kypsymistä ujosta helsinkiläistytöstä maailman arvostetuimmaksi nykysäveltäjäksi.

Syyskuun ohjelmistosta tiedotetaan tarkemmin elokuun lopussa, mutta tässä pikaisesti pari tärppiä: 7.9. klo 17.30 esitetään ‘Kulttuuria täynnä, muistoja Sortavalasta’ -haastatteludokumentti, ja paikalla on myös dokumentin ohjannut Marja Lampi. 8.-10.9. järjestetään Kuvakukossa Luontokino-festivaali, jonka yhteydessä keskustelutilaisuuksia ja luonto-aiheinen valokuvanäyttely. Aki Kaurismäen uusi ohjaus ‘Kuolleet lehdet’ on ensi-illassa 15.9.

Katso lisää: kuvakukko.fi