Kuopion taidemuseon näyttelyt vaihtuvat

Kannun henki -näyttelystä Kuopion taidemuseolta kuva, jossa henkilö skeittaa ja taustalla graffiteja

Viimeinen taidevartti kokoelmanäyttelyssä keskiviikkona 23.8.

Kuopion taidemuseossa alkaa laajamittainen näyttelynvaihto, jonka aikana museosta puretaan niin pitkäaikainen kokoelmanäyttely Taiteilijan katse kuin suureen suosioon noussut Kannun henki. Nykyiset näyttelyt ovat koettavissa enää sunnuntaihin 27.8. saakka.
Kuopion taidemuseon ja Katutaideyhdistys Urbaani ry:n Kannun henki on saavuttanut poikkeuksellisen suosion kesän aikana, ja yli 12 000 kävijää tavoittaneessa näyttelyssä on vielä viime metreillä käynyt satoja ihmisiä päivittäin. Näyttelyn päätyttyä seinille syntyneet teokset päällemaalataan, joten käsillä on viimeiset hetket poikkeuksellisen näyttelyn kokemiseen.

Ennen kokoelmanäyttelyn purkamista järjestetään vielä yksi näyttelyyn liittyvä taidevarttiin Mika Taanilan My Silence -teoksesta (2013) keskiviikkona 23.8. klo 13.00. My Silence on kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun elokuvantekijä ja kuvataiteilija Mika Taanilan videoinstallaatio. Kuopion taidemuseon kokoelmiin kuuluva video- ja ääniteos (12:45 min) perustuu Louis Mallen klassikkoelokuvaan Ilta Andrén kanssa (My Dinner with André, 1981, 106 min). Mitä tapahtuu, kun tunnetusta keskusteluelokuvasta poistetaan kaikki puhe? Jäljelle jäävät ilmeet, eleet, kehonkieli, henkilökemia, tunnelma… Teoksen katsoja voi mielessään rakentaa osasista oman tarinansa – oli hän sitten nähnyt alkuperäisen elokuvan tai ei.

Taidevartin tämänkertainen kesto on noin 15–40 min ja sen aikana kuullaan ja keskustellaan Mika Taanilasta, Louis Mallen elokuvasta ja tietenkin itse teoksesta. Taidevartille osallistuakseen ei alkuperäiselokuvan tai videoteoksen näkeminen ennakkoon ole välttämätöntä.


Taidevartti sisältyy taidemuseon pääsymaksuun 10/5 €, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi – tervetuloa!

Kuopiontaidemuseo.fi