Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy eeppisessä torikonsertissa 25.8.

Kuopion kaupunginorkesterin imagokuva, soittajat musiikkikeskuksen valoaulassa

Yleisön toivoman konsertin solistina tuore kilpailuvoittaja, sopraano Sonja Herranen.

Kuopion kaupunginorkesterin soitosta pääsee nauttimaan Meidän Kuopio -festivaalin aikaan Kuopion torilla. Yleisön toivoma, orkesterin historian ensimmäinen Torilla tavataan -konsertti toteutetaan perjantaina 25.8. klo 18 Kuopion torilavalla ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla. Solistina toimii tuoreen kansainvälisen kilpailuvoiton napannut sopraano Sonja Herranen.

Kuopion kaupunginorkesteri vastaa yleisön toiveisiin esiintymällä koko uljaassa kokoonpanossaan ’mualiman navan’ eli Kuopion torin lavalla pe 25.8. klo 18. Orkesterin historian ensimmäisessä, eeppisessä torikonsertissa soivat ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla mm. klassisen orkesterimusiikin hitit kauniiden melodioiden ja vauhdikkaiden rytmien kera.

Torilla tavataan –konsertin solistina laulaa kuopiolaislähtöinen sopraano Sonja Herranen, joka voitti kesäkuun alussa kansainvälisen Elizabeth Connell Prize -laulukilpailun Lontoossa. Torikonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen yksinlauluja Herrasen ja orkesterin tulkitsemina.

Yleisölle maksuton torikonsertti aloittaa Meidän Kuopio -festivaalin Taiteiden Yö -tapahtuman ja se järjestetään yhteistyössä Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen, Kuopion kaupungin ja Meidän Kuopio -festivaalin kanssa. Konsertilla on säävaraus, ja huonolla säällä se järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa. Konsertin mahdollisesta siirtämisestä tiedotetaan viimeistään torstaina 24.8.

25.8. konsertin yhteydessä ja jo aiemmin saman päivän aikana torilta voi ostaa lippuja Kuopion kaupunginorkesterin ja Kuopion Musiikkikeskuksen konsertteihin. Tarjolla on myös tietoa orkesterin ja Musiikkikeskuksen kauden tapahtumista.

Kausikortit Kuopion kaupunginorkesterin ensi syksyn kausikonsertteihin ovat myynnissä 7.9. saakka hintaan 220 € / 179 € eläkeläiset.  Kausikorttien myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja www.lippu.fi.   

Kuva: Kuopion kaupunginorkesteri / Markus Aspegren