Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston kursseille on käynnissä

Kansalaisopiston tilat puistokartanolla ulkoapäin kuvattuna kesällä

Utelias mieli – iloa hyvän olon huomiseen

Kuopion kansalaisopiston uusi lukukausi on alkamassa, ja se tarjoaa jälleen monia mahdollisuuksia oppimiseen ja uusiin kokemuksiin. Elo-syyskuun vaihteessa alkavan lukuvuoden teema, Utelias mieli – iloa hyvän olon huomiseen, myötäilee Kuopion kaupungin visiota hyvän elämän pääkaupungista.

Kurssivalikoima on tänäkin vuonna erittäin laaja. Kuopion kansalaisopistossa voi kehittää taitoja peräti 12 eri ainealueella. Opetustarjonnassa toteutetaan vahvasti myös kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin teemoja. Aikuisten lisäksi kursseja on lapsille, lapselle ja vanhemmalle sekä nuorille – senioreita unohtamatta. Tarjolla on lähes 2200 kurssia 135 opetuspaikassa. Kuopion kansalaisopisto toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.
Kuopion kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua opiston verkkokaupassa, Puistokartanon asiakaspalvelupisteessä tai puhelimitse numerossa 017 184 711. Ilmoittautumisia on jo nyt lähes 14 000, mutta monille kursseille on vielä tilaa. Myös jonoon kannattaa ilmoittautua, jos toivottu kurssi on täynnä. Kurssipaikkatilanne elää ja suosituimmille kursseille opisto pyrkii järjestämään lisätarjontaa mahdollisuuksien mukaan.

Senioriaamupäivät muuttuvat Hyvän olon olohuoneiksi

Kuopion kansalaisopiston perinteiset Senioriaamupäivät muuttuvat tänä syksynä Hyvän olon olohuoneiksi. Vanhustyön keskusliiton kanssa yhteistyössä pidettävät ilmaisluennot starttaavat torstaina 7.9.2023 klo 10 teemalla Miten haluaisin asua. Uutta tietoa ikääntymisen aiheista ja rentoa keskustelua Vanhustyön keskusliiton tarjoaman kahvi- tai teekupposen äärellä kerran kuussa vetävät Puistokartanon Kallavesi-salissa Tarja Siltanen VTKL:stä ja Hanna-Reetta Metsänheimo Kuopion kansalaisopistosta. Luentoja voi seurata myös etänä ja niistä tulee videotallenne peda.nettin.

Yhteisluentoja myös Snellman EDU:n kanssa

Tänä syksynä Kuopion kansalaisopisto tuottaa luentoja myös yhdessä Snellman EDU:n kanssa. Näiden ilmaisluentojen sarja alkaa keskiviikkona 13.9.2023 aiheella Koko maailma ikääntyy ja me sen mukana. Luennoitsijana professori Vappu Taipale. Sarjan etäluentoja voi seurata Puistokartanon Kallavesi-salissa.

Tervetuloa mukaan avaamaan ovia uusien mahdollisuuksien maailmaan ja aloittamaan seikkailu kohti omaa osaamista! Bongaa Kuopion kansalaisopiston henkilökuntaa Meidän Kuopio –tapahtumissa Karttulasta Maaningalle ja Juankoskelle sekä Kuopion torin Järjestötorilla.