Perinteinen Kalaryssäys -tapahtuma rantautuu jo 30. kerran Kuopion satamatorille

Kalaryssäys on koko perheen tapahtuma, jossa pääosassa on kotimainen kala ja siitä valmistetut herkut. Syyskuun kalateemainen viikonloppu (8.–10.9.2023) satamatorilla pitää sisällään livemusiikkia, arvontoja tasatunnein perjantaina, ilmaisen pomppulinnan ja ongintaa perheen pienimmille lauantaina, toivotun sunnuntaikirppiksen sekä Vuoden kuopiolaisen kalaravintolan julistuksen. Luvassa myös perinteistä markkinatunnelmaa, josta löytyy herkkuja niin paikan päällä nautittaviksi, kuin kotiin viemisiksi. Uutuutena alueelta löytyy myös kuopiolaisen Sawohousen ravintola-alue anniskeluoikeuksineen. 

Kalaryssäyksen juhlavuoden kunniaksi tapahtuma käynnistetään arvonnoilla, jotka suoritetaan perjantaina tasatunnein. Arvonnan palkintoina on lahjakortteja mukana olevien kalajalostajien toimipisteisiin. Perjantaina satamatorilla kuullaan maailmanennätyshanuristi Anssi K. Laitisen esittämää harmonikkamusiikkia ja laulantaa klo 12–15, sekä Kalakukko-orkesterit ry:n vaskikvintetin esittämiä swing -klassikoita klo 17.15–17.45.  

Lauantaina tapahtuma-alueella on ilmainen pomppulinna lapsille klo 10–17. Hilima Haepakan opastuksella lapset pääsevät kokeilemaan kalaonnea ilmaisella ongintapisteellä klo 10–14, jossa jokaiselle onkijalle on luvassa pieni palkinto. Paikan päältä löytyy myös lapsille keppihevosrata. 

Perinteiden mukaan Kalaryssäyksen yhteydessä julistetaan ja palkitaan Pohjois-Savon Vuoden Kalamies. Lisäksi alle 18-vuotiaiden kalastajien kesken palkitaan Pohjois-Savon mestarikalastaja. Palkintojenjako suoritetaan lauantaina klo 13.00.  

Lauantaina Kalaryssäyksen kävijöille livemusiikkia tarjoaa Jone Peckarin klo 14.30–15.30 ja klo 16.00–17.00. 

Kalaryssäyksen yhteydessä järjestetään toivottu sunnuntaikirppis 

Suuren suosion saaneet kesäkirppikset saavat päätöksen Kuopion satamassa, kun Kalaryssäyksen yhteydessä järjestetään toivottu sunnuntaikirppis klo 10–16. Kalaryssäyskirppis on “vilttikirppis”, jonne saavutaan omalla myyntikalustolla. Kirppiksen yhteydessä järjestetään myös Lasten Lelukirppis, jossa lapset pääsevät myymään ja ostamaan leluja, vaatteita, pelejä, kirjoja ja muuta lasten tavaraa. Lapsille kirppispäivä on veloitukseton, ja vanhemmat voivat tarvittaessa auttaa lapsia myyntitoiminnassa.

Kalaryssäyskirppiksen ja Lasten Lelukirppiksen myyntipaikkoja on rajattu määrä, ja kaikki myyntipaikat tulee varata ennakkoon osoitteessa: www.ilovekuopio.fi

Vuoden kuopiolainen Kalaravintola 

Sunnuntaina klo 12.00 kruunataan ensimmäistä kertaa Vuoden kuopiolainen kalaravintola. Vuoden kuopiolainen kalaravintola -kilpailuun järjestettiin avoin haku kesän 2023 aikana, johon oli mahdollisuus hakea mukaan alkukilpailutehtävään osallistumalla. Alkukilpailutehtävästä finaaliin etenee kolme ravintolaa, ja finaali-osio kilpaillaan finaalikolmikon omissa ravintoloissa, jolloin kilpailijat tarjoavat kilpailuannoksensa neljän henkilön seurueelle konseptinsa mukaisesti. Arviointien perusteella palkitaan Vuoden kuopiolainen kalaravintola 2023, joka toimii ravintola-alan myönteisenä esikuvana edustusvuotenaan. 

Kalaryssäys -tapahtuman järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

Tapahtuman aikataulut:

Perjantai 8.9.

 • Arvonta tasatunnein klo 11, 12, 13, 14, 15, 16 ja 17
 • 12.00-15.00 Anssi K. Laitinen
 • 17.15-17.45 Kalakukko-orkesterit ry:n vaskikvintetti

  Lauantai 9.9.

  • 10.00-17.00 keppihevosrata
  • 10.00-14.00 Hilima Haepakan ongintapiste, jokaiselle onkijalle palkinto!
  • 10.00-17.00 ilmainen pomppulinna lapsille
  • 13.00 Pohjois-Savon Vuoden Kalamies -julistaminen ja Pohjois-Savon nuorten mestarikalastajan palkitseminen
  • 14.30-15.30 Jone Peckarin
  • 16.00-17.00 Jone Peckarin

  Sunnuntai 10.9.

  • 10.00-16.00 Kalaryssäyskirppis (kirppispaikka tulee varata ennakkoon)
  • 12.00 Vuoden kuopiolaisen kalaravintolan julistus