Vahvin lajien MM-kisat Kuopio-hallissa 9.–10.9.

Kaksi vahnin lajien kisaaja Kuopio-hallissa
130kg säkin nostossa Suomen Ari Savolainen ja Teemu Janhunen taistelemassa paikasta MM-kilpailuun elokuun SM-kilpailuissa. Kuva © Suomen Voimalajiliitto

Puhdas voima jyllää, kun lähemmäs viisikymmentä antidoping-toimintaan sitoutunutta urheilijaa eri puolilta maailmaa taistelee maailmanmestaruuksista eri painoluokissa sekä masters-sarjoissa.

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut ennätysmäärä eri kansallisuuksia mm. Kanadasta, Englannista, Puolasta, Ranskasta, Norjasta, Irlannista ja tietenkin Suomesta. Vastustajinaan urheilijoilla on toistensa lisäksi rekan vetoa, tukin nostoa, säkkien lastausta, kottikärryn työntöä, seinän yli heittoa, saunan maastanostoa ja säkkien nostoa olkapäälle.

Molemmat kilpailupäivät viikonloppuna alkavat Kuopio-hallissa klo 12 ja tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy!

Kilpailun järjestää Suomen Voimalajiliitto, joka on ensimmäisenä maailmassa vienyt lajin wada-tasoisen antidopingohjelman alle ja on SUEKin dopingvalvonnan alla. Liitto on Suomen Olympiakomitean jäsen ja sen muita lajeja ovat mm. tankotanssi, otevoimailu ja aitovoimailu.

Lisätietoja: Suomisport