Ikääntyneiden ulkoilutapahtuma innostaa myös päättäjiä mukaan reippailemaan

Nuorempi käsi lepää vanhemman käden päällä auttaen

Kuopiossa järjestetään syyskuussa kaksi ikääntyneille suunnattua ulkoilutapahtumaa:

  • maanantaina 18.9.2023 klo 9.30-10.30 Nilsiässä (kokoontuminen Syvärin Helmen pihalla, Ukkopaavontie 2)
  • perjantaina 22.9.2023 klo 12-13 Valkeisenlammella (kokoontuminen Valkeisenlammen uimarannan puoleisessa päädyssä).

Tapahtumat ovat osa valtakunnallista #VieVanhusUlos -kampanjaa, jota vietetään tänä vuonna 18.9.-1.10.2023 välisenä aikana. Ulkoilutapahtumien tavoitteena on innostaa ikäihmisiä liikkumaan ja kuopiolaisia laajemminkin osallistumaan Vie vanhus ulos -kampanjaan esimerkiksi tuomalla kävelylle läheisen tai naapurin. Tapahtumassa on mukana myös kuopiolaisia päättäjiä.

-Tapahtumilla halutaan myös lisätä yhteisöllisyyttä ja tukea kohtaamisia, kertoo hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen.

Kävelylenkin aikana kuulemme Nilsiässä Rantapuiston alueen saneerauksesta ja Valkeisenlammelle erityisenä teemana on ikääntyneiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Kävelyille osallistuu myös kuopiolaisia päättäjiä, joiden kanssa on mahdollisuus käydä keskustelua kävelyn lomassa.

Maanantaina 18.9. Nilsiässä on mukana mm. Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti. Perjantaina Valkeisenlammen yhteiselle kävelylle osallistuvat mm. hyvinvointialuejohtaja Marko Korhonen ja emerituspiispa Wille Riekkinen. Lisäksi mukana on luottamushenkilöitä sekä vanhusneuvoston jäseniä.

Yhteisen kävelyn tavoitteena on myös innostaa lähtemään mukaan vapaaehtoistoimintaan. Kuopiossa toimii paljon esim. vertaisliikunnanohjaajia, ikääntyneiden ulkoiluystäviä sekä kulttuuriluotseja mutta lisää vapaaehtoisia mahtuu joukkoon.

Ulkoilutapahtumat alkavat pienellä alkuverryttelyllä, jonka jälkeen lähdemme yhteiselle kävelylle (kesto n. 30 min.). Tapahtumien lopussa pidämme vielä pienen loppuverryttelyn, jonka jälkeen halukkaat voivat jäädä nauttimaan seurakunnan järjestämästä kahvi-/mehutarjoilusta.

Tapahtumissa on säävaraus. Lämpimästi tervetuloa mukaan!