Savilahdessa nautitaan jälleen taiteesta ja erikoisvalaistuksesta Valoilmiö-tapahtumassa

Savilahden Valon kaavan taide- ja erikoisvalaistuskohteita esittelevä tapahtuma Valoilmiö järjestetään torstaina 14.9. Savilahden alueella. Kierroksella julkistetaan kolme uutta taideteosta – ja samalla pääset tapaamaan Valon kaavan taiteilijoita!

Opastetulle kävelykierrokselle lähdetään klo 19 Sarastuskaaren pysäköintilaitoksen edestä, os. Sarastuskaari 7. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin. Kierros on ilmainen ja se kestää noin 2 tuntia. Kierros kulkee jalankulkuväyliä ja alikulkukäytäviä pitkin ja se päättyy Savilahdentien varrelle Canthian läheisyyteen. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Savilahden alueesta, taiteesta, valaistuksesta, muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Tapahtuman aikana ja kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen eli 14.–28.9. välisenä aikana kohteisiin on mahdollista tutustua virtuaalisesti kohdeopasteista löytyvien QR-koodien avulla. Koodien tarkat sijainnit löytyvät Savilahden nettisivuilta.

Valoilmiö on Savilahden Valon kaavan valoteemainen tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kuopion kaupunki ja Frei Zimmer Oy. Valoilmiö järjestetään samaan aikaan ANTI-festivaaliviikon kanssa.

Lisätietoja:

Frei Zimmer Oy / Heini Orell, Valon kaavan koordinointi, 044 971 5158, heini.orell@freizimmer.fi

Kuopion kaupunki / kehitysasiantuntija Eeva Lehtomäki, 044 718 2026, eeva.lehtomaki@kuopio.fi