ANTI – festivaali 12.-17.9.2023

ANTI-festivaalin teoksia ja yleisöä VR:n Konepajalla Kuopiossa

ANTI-festivaali 2023 tarkastelee muuttuvia elinympäristöjämme. Ohjelmisto koostuu kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden ajankohtaisista teoksista, joita yleisö pääsee kokemaan maksutta ympäri Kuopion kaupunkia. Festivaaliviikko huipentuu jo kymmenettä kertaa ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon jakamiseen festivaalin ainutlaatuisella päätösklubilla.

ANTI-festivaalin toiminnanjohtaja avajaisissa pitämässä puhetta

Tänä vuonna VR Konepajalle rakentuu installaatioiden ja tapahtumien rypäs, jonne yleisö voi tulla viettämään aikaa rennosti omassa aikataulussaan ja osallistua esityksiin. VR Konepajalle muotoutuu festivaaliviikolla ANTI-festivaalin festivaalilounge, jonne yleisö on aukioloaikojen ja esitysten puitteissa tervetullut nauttimaan taiteesta ja rennosta oleilusta yhdessä.

Anti-festivaalin teos, kaksi henkilöä kuulokkeet päässä

Festivaalin avajaisissa 12.9. VR:n Konepajalla avautuivat Plant Based Stories -projektin (Pia Sirén, Ilona Valkonen ja Mirella Pendolin) audiovisuaalinen installaatio, jonka ensimmäinen osa nähtiin Kuopion torilla viime vuonna ja Action Heron RadiOh Europa, 10-tuntinen podcast, jossa on mukana myös viime vuoden ANTI-festivaaleilla äänitettyjä rakkauslauluja.

ANTI – Contemporary Art Festival on Kuopiossa vuosittain järjestettävä kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy paikka- ja aikasidonnaiseen taiteeseen. Katso koko ohjelma festivaalin verkkosivuilta antifestival.com