Meidän Kuopio -festivaali keräsi kahden viikon aikana yli 88 000 kävijää

Meidän Kuopio -festivaalia vietettiin kahden viikon ajan, 12.-27.8.2023. Festivaali sisälsi yli 170 erilaista tapahtumaa, johon sisältyi mm. Satoa-tapahtuma, Taiteiden Yö sekä 13 erilaista kaupunginosatapahtumaa. Tapahtumien mahdollistamiseen osallistui kaikkiaan yli 80 eri toimijaa. Kävijämäärä kohosi kahden viikon aikana yli 88 000:een. Luku sisältää Satoa-tapahtumat ja Taiteiden Yön.

Meidän Kuopio -festivaalilla on runsaasti vaikutusta Kuopion keskustan, eri kaupunginosien sekä maaseutualueiden viihtyvyyteen. Festivaalin kävijöille suunnattuun palautekyselyyn saimme vastauksia kaikkiaan lähes 350 kävijältä. Vastaukset vahvistivat näkemystä festivaalin positiivisista vaikutuksista yhteisöihin. Tapahtumien kävijät kokivat, että Meidän Kuopio -festivaalilla oli erityisesti positiivista vaikutusta paikalliseen kulttuuriin, paikallisyhteisöön, yhteisöllisyyteen sekä yksilön hyvinvointiin. Vähintään yhdeksän kymmenestä osallistuisi tapahtumaan uudestaan ja suurin osa suosittelisi tapahtumaa myös ystävilleen. Kiitosta tuli mm. tapahtumien runsaudesta, monipuolisuudesta, saavutettavuudesta ja rennosta tunnelmasta.

Vuonna 2024 festivaalia vietetään 10.-25.8.2024. Taiteiden Yö järjestetään perjantaina 23.8.2024.