Kuvakukon ohjelmistoa syyskuun loppupuolelle

Kuvakukon ohjelmistossa aloittaa perjantaina 22.9. klo 19.15 Emanuele Crialesen kenties henkilökohtaisin ohjaus ‘Rakas äitini’, jonka pääosissa ovat Penélope Cruz ja Vincenzo Amato. Sunnuntaina 24.9. klo 18.45 ensi-illassa Suvi Westin ja Anssi Kömin dokumenttielokuva ‘Máhccan – Kotiinpaluu’, jossa matkataan museoesineiden perässä Helsingistä Inariin ja Berliinistä jäämeren rannoille.

Vilimit-festivaali järjestetään vuonna 2023 36. kertaa ja festivaalin teemaksi muodostui tänä vuonna ‘Liike’. Liike-teemaisten elokuvien valinta on liikkunut villisti ja vapaasti, liki 100 vuoden ikähaitarilla, mutta kaikkia vahvatunnelmaisia elokuvavalintoja yhdistävät rinnatusten kolme taikasanaa: tanssi, kamppailulajit sekä sirkus. Avajaiselokuvana torstaina 28.9. klo 18 esitetään japanilaisen mykkäelokuvan mestariteos ‘A Page of Madness’, jonka säestää elektronisen musiikin säveltäjä ja tuottaja Sampo Wiik. Liike-Vilimien elokuvatarjontaa kannattaa tutustua osoitteessa: https://isakry.fi/kuopion-vilimit/

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin aluesarja käynnistyy myös Vilimit-festivaaleilla KAVI goes Vilimit-näytöksessä lauantaina 30.9. klo 20.30, jolloin esitetään John Badhamin kautta aikain kuuluisin discoelokuva ‘Saturday Night Fever – lauantai-illan huumaa’. Normaaliin esitysaikaan, eli maanantaihin klo 19 palataan heti 2.10., jolloin nähdään Jean-Pierre Jeunet’n ohjaama ja Audrey Tautoun tähdittämä vuoden 2001 toiveklassikko ‘Amélie’.

Hopeatähti-elokuvakerhossa tiistaina 26.9. klo 13 ennakkonäytöksessä Aleksi Delikourasin uutuuselokuva ‘Spede’, josta on myös Vilimien varaslähtö-näytös keskiviikkona 27.9. klo 17.30.

Hyvät Kuvat-elokuvakerhossa torstaina klo 17.30 ‘The Menu’.

Katso lisää: KINO KUVAKUKKO