​​Kuopion kaupunki mukana valtakunnallisella Energiansäästöviikolla​

Kuva: Astetta Alemmas -kampanja

Kuopion kaupunki on ilmoittautunut mukaan valtakunnalliselle Energiansäästöviikolle, jota vietetään tänä vuonna 9.–15.10. Energiansäästöviikon aikana kaupunki jakaa energiansäästövinkkejä sosiaalisen median kanaviensa kautta ja kannustaa asukkaitaan kiinnittämään huomiota energiankulutukseen ja nopeavaikutteisiin energiatekoihin.

Tänä syksynä Energiansäästöviikko jatkaa viime talvena tutuksi tulleen Astetta alemmas -kampanjan asialla. Energiansäästöviikolla muistutellaan, että joka kodin ja organisaation pienet ja nopeavaikutteiset energiateot ovat yhä tärkeitä, ja niiden tulisikin olla pysyviä toimintamalleja. Lisäksi viikolla kiinnitetään huomiota pitkäkestoisiin energiatekoihin, joilla kotien ja organisaatioiden energiakestävyyttä saadaan tehostettua.

Kaupungin organisoima Pohjois-Savon energianeuvonta -hanke jalkautuu viikon aikana Kuopion pääkirjastolle torstaina 12.10., jossa energianeuvojaa voi käydä jututtamassa klo 11–15 välisenä aikana. Energianeuvonta-hanke järjestää myös kolme energia-iltaa Pohjois-Savon alueella syksyn aikana. Kuopiossa energia-ilta järjestetään kaupungintalolla tiistaina 24.10. klo 16.45-19.00. Energia-iltoja järjestetään lisäksi Iisalmessa keskiviikkona 11.10. ja Siilinjärvellä keskiviikkona 1.11. Energia-iltoihin toivotaan ilmoittautumista etukäteen kahvitarjoilujen vuoksi.

Kuopion kaupunki tarjoaa puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa asukkaille, kunnille sekä pk-yrityksille koko Pohjois-Savon alueella. Lisätietoja energianeuvonnasta ja tulevista energianeuvonnan tapahtumista löytyy verkkosivuiltamme.

Lue lisää energiansäästövinkeistä Astetta Alemmas -kampanjan sivuilta.