Tahkolla ja Puijolla hiihdetään jo marraskuun alkupuolella

Hiihtäjiä hiihtämässä Puijon hiihtostadionilla ensilumenladulla

Tulevan talven hiihtokausi avataan Tahkon ensilumenladulla ensi viikon perjantaina 3.11.2023 klo 9.00, ja Puijolla siitä viikkoa myöhemmin perjantaina 10.11.2023 klo 9.00.

Tahkon ensilumenlatu 3.11.2023 ->

Tahkon ensilumenladun pituus varmistuu sen rakentamisen jälkeen, mutta tavoitteena on tehdä latu vähintään Tahkolaakson alikulkutunnelille saakka. Tahkolahden pohjukasta, P-alueen vierestä Nilsiän suuntaan lähtevä ensilumenlatu on valaistu hämärän alkamisesta klo 21.00 saakka. Latu sopii hiihdettäväksi perinteisellä ja vapaalla. Lähin P-alue sijaitsee osoitteessa Tahkolaaksontie 1, 73310 Tahkovuori.

Ensilumenlatu on maksullinen siihen saakka, kunnes latuverkoston ladut on avattu virallisesti luonnonlumella ja asiasta tiedotettu Tahkon reittipoolin tiedotteella. Tahkon ensilumenladun hinnat ovat kaudella 2023:
• Päivälippu 15 € (Henkilökohtainen lippu)
• Kausilippu 90 € (Henkilökohtainen lippu)

Lisätietoja mm. lipunmyyntipaikoista: www.kuopiotahko.fi/paikat/tahkon-ensilumenlatu/

Puijon ensilumenlatu 10.11.2023 ->

Puijon hiihtokausi avataan perjantaina 10.11.2023. Valitettavasti latua ei päästä avaamaan ihan optimaalisissa olosuhteissa, latupohja on nyt pehmennyt viimepäivien räntä- ja vesisateen vuoksi. Radan kunto paranee kuitenkin lämpötilan laskiessa avausviikonloppuna pakkasen puolelle.

Latu kulkee Puijon hiihtostadionilla, Iivon lenkkiä myötäillen. Ladun oikeassa reunassa on perinteisen ura, joten se sopii mainiosti niin vapaalle kuin perinteisellekin hiihtotavalle. Ladun pituus on noin 1,5 km. Avauspäivästä alkaen hiihtämään pääsee vaikka vuorokauden ympäri, latu on valaistu klo 7.00-21.00. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Suurmäentien varresta ja hyppyrimäkien/hiihtohissin viereltä.

Puijon ensilumenlatu on maksullinen, kunnes pysyvä lumitilanne sallii hiihdon maastossa. Asiasta tiedotetaan silloin erikseen Liikkuva Kuopio -kanavissa (FB ja IG).

Katso lisää verkkosivuilta: www.kuopio.fi/kohteet/puijon-ensilumenlatu/

Puijon ensilumenladun kausikortit etuhintaan verkkokaupasta

Kausikortin Puijon ensilumenladulle voi ostaa edullisemmin verkkokaupasta, vaikka heti.

Lipunmyynti:

Kausikorttien hinnat:

  • Aikuisten kausikortti verkkokaupasta 47 € (Mobile pay/Kuopio-hallilta 50 €)
  • Ale-ryhmien* kausikortti verkkokaupasta 30,50 € (Mobile pay/Kuopio-hallilta 33,50 €)
  • Alle 18-vuotiaiden kausikortti verkkokaupasta 27 € (Mobile pay/Kuopio-hallilta 30 €)
  • Alle kouluikäiset lapset hiihtävät ilmaiseksi maksavan aikuisen kanssa.

Lasten ja nuorten Liikkis-rannekkeella pääsee hiihtämään ensilumenladulla rajattomasti koko latukauden ajan! Kuitti Liikkis-rannekkeesta on esitettävä pyydettäessä.

Verkkokaupasta, Kuopio-hallilta ja Mobile paysta saatu kuitti on tosite maksusta ja antaa oikeuden ladun käyttöön. Kuitti kannattaa tallentaa puhelimeen tai ottaa siitä valokuva, jonka voi näyttää latuvalvojalle kysyttäessä. Ale-ryhmään kuuluva, varustaudu esittämään oikeutesi alennukseen! Lippu on henkilökohtainen.

*Ale-ryhmät: varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset.