Nilsiän Rantapuiston lähiliikuntapaikan yleissuunnitelmaluonnoksesta yleisötilaisuus

Havainnekuva Rantapuistosta etelästä katsottuna. Kuva: Destia Oy

Kaupunkiympäristön viher- ja virkistysaluesuunnittelu on laatinut vuoden 2023 aikana Nilsiän Rantapuiston lähiliikuntapaikan toteuttamiseksi yleissuunnitelmaluonnoksen. Hyväksyttäväksi esitettävän yleissuunnitelman perusteella laaditaan rakennussuunnitelma talven 2023–2024 aikana. Lähiliikuntapaikan rakennustyöt on tarkoitus tehdä ensi vuoden aikana. Arvio rakennustöiden ajankohdasta tarkentuu rakennussuunnittelutyön edetessä.

Suunnittelutyön lähtökohtana on uudistaa Rantapuiston korttelileikkipaikka ja sen lähiympäristö monipuoliseksi ja eri ikäryhmiä palvelevaksi lähiliikuntapaikaksi. Rantapuiston ympäristössä hyödynnetään olemassa olevia toimintoja osana uutta alueelle suunniteltavaa lähiliikuntapaikkaa. Uudistuksessa alueen liikunta- ja leikkiaktiviteettejä monipuolistetaan, parannetaan harrastus- ja tapahtumajärjestelyjen puitteita, esteettömyyttä ja liikenneturvallisuutta.

Uudistustyö perustuu ”Viherpalveluohjelmassa, leikkipaikat 2018–2024:ssä” esitettyyn Rantapuiston korttelileikkipaikan toimenpide-esitykseen.

Yleissuunnitelmaluonnos nähtäville ja yleisötilaisuus

Yleissuunnitelmaluonnos on hyväksytty nähtäville asetettavaksi kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 25.10.2023. Suunnitelmaluonnos on nähtävillä 2.11.-3.12.2023 välisenä aikana valtuustotalolla (Suokatu 42), kaupunkiympäristön palvelualueen asiakaspalvelussa sekä kaupungin verkkosivuilla.

Suunnitelmaluonnosta esitellään myös kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa Nilsiän yhtenäiskoulun ruokasalissa tiistaina 7.11.2023 klo 17.00. Tilaisuudessa on pitäjäraadin puolesta kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Mahdolliset muistutukset yleissuunnitelmaluonnoksesta tulee toimittaa nähtävillä oloaikana osoitteeseen: Kuopion kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, kunnallistekninen suunnittelu, PL 1097, 70111 Kuopio tai sähköpostilla: viherjavirkistysaluesuunnittelu(at)kuopio.fi.

Suunnitelman nähtäville asettamisesta kuulutetaan Viikkosavon sekä Pitäjäläisen Kaupunki tiedottaa -palstalla ja Kuopion kaupungin verkkosivuilla kunnalliset ilmoitukset -osiossa.

Lisätietoja:
Suunnittelutyö:
Ville-Veikko Pääkkönen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki, 044 718 5312, ville-veikko.paakkonen(at)kuopio.fi.

Rakentaminen:
Jari Eskelinen, rakennuttajapäällikkö, Kuopion kaupunki, 044 718 5560, jari.eskelinen(at)kuopio.fi.