Kuopioon ensimmäinen heijastinpuu

Pyöräilijä ajaa pyöräilyväylän reunassa aamuhämärässä. Taustalla pensas, jossa roikkuu oksilla heijastimia.

Useissa kaupungeissa talvikaudella oleva heijastinpuu on rantautunut Kuopioon. Kuopiossa heijastinpuun löytää Hapelähteen puiston länsipäädystä. Heijastinpuusta jalankulkija voi ottaa heijastimen itselleen käyttöön tai heijastinpuuhun voi käydä ripustamassa itselleen ylimääräiset heijastimet muiden iloksi.

Heijastinpuu on osoitettu kyltillä ja heijastimet on hyvä asettaa lähelle kylttiä. Otathan vain yhden heijastimen, jotta mahdollisimman moni heijastimen tarvitseva saa itselleen yhden.

Heijastinpuuhun voi tuoda hyvälaatuisia, CE-merkinnällä varustettuja heijastimia. Heijastinpuu on käytössä 29.2.2024 saakka.

Heijastinpuussa olevan kyltin kuva, jossa lukee Olen hyvän, elon, ilon ja olon kaupungin heijastinpuu. Ota oksiltani heijastin tai tuo ylimääräiset heijastimet muiden iloksi ja turvaksi.
Kuvassa heijastinpuussa oleva kyltti. Kuva: Kuopion kaupunki

Heijastimen käyttö on tärkeää myös kaupunkialueella

Vaikka kaupunkialueella on ulkovalaistus, ei se poista heijastimen käytön tärkeyttä. Liikenneturva ja Itä-Suomen poliisilaitos järjestivät 25.10. tempauksen Pilkahduksia pimeään, jossa seurattiin aamuliikenteessä jalankulkijoiden heijastimen käyttöä sekä pyöräilijöiden osalta ajovalojen käyttöä. Suurimmalla osalla pyöräilijöistä oli valoasiat kunnossa, mutta jalankulkijoiden heijastimen käytössä on vielä petraamista.


Hämärässä näkyvä pensas, jossa oksilla heijastimia ja heijastinpuusta kertova kyltti.
Kuvassa heijastinpuu ja oksilla heijastimia niitä tarvitsevien käyttöön. Kuva: Vicente Serra / Kuopion kaupunki