Keskustelut stadion-hankkeen etenemisestä jatkuvat

Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti ja Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti keskustelivat 10.11.2023 Keskuskentän stadionhankkeen etenemisestä. Hanke vaatii molempien osapuolten hyväksyntää seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä. Kuopion kaupungin ja KuPSin tulee sitoutua yhdessä sovittuihin kustannustasoihin sekä esisopimukseen.

Keskustelu oli hyvä ja luottamusta rakentava. Hankesuunnitelmaa tarkastellaan nyt KuPSin keskustelussa ilmi tulleiden toiveiden osalta, jonka jälkeen osapuolet tapaavat uudelleen. Neuvotellen pyritään pääsemään yhteisymmärrykseen mallista, jonka pohjalta hankkeessa voidaan edetä. KuPSin ja Ari Lahden kannalta kategoria 4 on sopivin vaihtoehto stadionin laajuudeksi. KuPS on ilmaissut toimivansa mielellään stadionin ja tapahtuma-areenan operaattorina.

Seuraavaksi kaupunki tarkentaa vielä stadionin tulevia käyttö- ja ylläpitokuluja. Hanke pääsee etenemään kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoon, kun yhteisestä etenemisestä on sovittu. Päätöksenteon jälkeen päästään solmimaan jatkoa käsitteleviä sopimuksia. Päätöksenteon tarkka aikataulu julkistetaan heti, kun hanke on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn.