Kuopion kaupunginteatterin kevätkausi tuo näyttämölle fantasiaseikkailu MOMOn

Kuopion kaupunginteatteri on julkistanut maanantaina 13.11. ensi kevään ohjelmistonsa. Keväällä näyttämöillä seikkaillaan fantasiamaailmassa sekä matkataan musiikin kautta naiseuteen ja olemassaolon kysymyksiin.  

Kevään 2024 ohjelmistossa nähdään kaksi uutta ensi-iltaa, joista ensimmäisenä vuoronsa saa koko perheen fantasiaseikkailu MOMO (ensi-ilta 3.2.2024). Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Tanssiteatteri Minimin kanssa. Esityksessä sekoittuvat teatteri, tanssi, parkour ja taikuus. 

Näytelmä kertoo Momosta, joka on erinomainen kuuntelija. Momon asuinkaupunkiin soluttautuvat Aikavarkaat, harmaat herrat, jotka petkuttavat kaupunkilaisia säästämään aikaansa. Rohkea Momo ryhtyy taisteluun harmaita herroja vastaan, jotta ihmiset saisivat takaisin oman aikansa ja kaupunkiin palaisi jälleen elämänilo.

Näytelmä perustuu Michael Enden romaaniin. 

– Momon tarina on universaali ja aina ajankohtainen. Meille kaikille on tuttua kiristää tahtia ja ajatella, että kun teen nopeasti tämän asian niin sitten pääsen nauttimaan elämästä. Momo saa pohtimaan elämän tarkoitusta, avaa näytelmän ohjaaja Taava Hakala. 

Kevään toisena uutuusesityksenä nähdään Lina Patrikaisen tähdittämä Te Naiset! – tahdon laulaa (ensi-ilta 7.2.2024). Laulujen illassa nähdään Patrikaisen esittämänä naisartistien klassikkokappaleita, joissa sukelletaan naisenergiaan, elämäniloon, rakkauteen ja muihin elämän suuriin kysymyksiin. Lavalla nähdään Patrikaisen lisäksi säestämässä Tapio Nykänen. 

Keväällä on luvassa myös monipuolisia vierailuesityksiä sekä yhteistuotantoja, kuten Kuopion taidelukio Lumitin FAME-musikaali, Martti Suosalon tähdittämä Voi luoja!, wannabe-astronauttipojasta kertova Silvon sensaatiomaiset seikkailut, Kuopion sirkuksen merenalaiseen fantasiamaailmaan perustuva Pakkassirkus LEVÄ…(llään?) sekä yliluonnollisista ihmeellisyyksistä kertova Pippendorfin kirjavat kummitukset.

Lisäksi kevääseen kuuluvat Tanssiteatteri Minimin esitykset IRTIKYTKENTÄ, kiertävä tanssitapahtuma 4X (Neljän teoksen ilta ja Kikatuslauantai), sekä Kulttuurikeitto-esitykset Busking ja Tanssiesitys klo 14.

Ohjelmistossa jatkavat syksyn suosikkinäytelmät Broadway-musikaali Homma hoituu – The Producers, kuopiolaislähtöisestä taidemaalarista kertova Maalari – Juho Rissanen, Esko Roineen tähdittämä jättimenestys Isä, hormonaaliseen vuoristorataan hyppäävä Onko täällä kuuma? sekä työnhakusatiiri Pudotuspeli. 

Lisätietoja ohjelmistosta: