Turvallisuustekopalkinto 2023

Kuopion kaupungin turvallisuuspäällikkö Mikko Moilanen ojentaa turvallisuusteko-kiertopalkinnon KA44Festin edustajille kaupungintalon juhlasalissa 17.11.2023. Kulttuuripaja Luode sai kunniamaininnan.

Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä jakaa vuosittain turvallisuustekopalkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on oma-aloitteisella teolla parantanut turvallisuutta tai tehnyt aloitteen, joka on johtanut turvallisuuden paranemiseen. Turvallisuustekopalkinto luovutettiin palkinnon saajille kaupungin vuosipäivän tilaisuuden yhteydessä 17.11.2023. Turvallisuusteko-kiertopalkinto on seppä Tuomo Halosen takoma suurikokoinen avain avainpesineen. 

Kuopion kaupungin turvallisuustekopalkinto myönnettiin tänä vuonna nuorten tapahtuma KA44Festille. Turvalinkki ry:n Kulttuuripaja Luode sai kunniamaininnan.

Turvallisuustekopalkinto: Nuorten tapahtuma KA44Fest

Nuoret järjestivät päihteettömän KA44Festin omatoimisesti, nuorilta nuorille. Tapahtuma on luonut turvallisuutta lisäämällä nuorten osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja kuulumisen tunnetta yhteiskuntaan. Tämä on tärkeää erityisesti koronapandemian vaikutusten jälkeen. Tapahtuman avulla nuoret tulevat paremmin nähdyksi ja kuulluksi.

Seuraa KA44Festiä Instagramissa: @ka44_fest

Kunniamaininta: Turvalinkki ry:n Kulttuuripaja Luode

Kulttuuripaja Luode on helposti lähestyttävä, turvallinen ja innostava yhteisö, jonka toiminta pohjautuu luovaan tekemiseen. Luode luo Kuopioon turvallisuutta ehkäisemällä syrjäytymistä. Ihmisten parissa oleminen ja käsillä tekeminen tutkitusti tukevat mielenterveyttä. Toiminnassa mukana olevilta edellytetään päihteettömyyttä ja uhkaamattomuutta.

Kulttuuripaja Luoteella ei ole ikärajaa, jolloin eri-ikäiset voivat kohdata mukavan, ilmaisen tekemisen äärellä. Pajalla kaikkia kannustetaan toimimaan omien voimavarojen mukaan. Luode tarjoaa mahdollisuuksia myös osallistua vuosittaiseen yhteisnäyttelyyn tai pitää jopa oman näyttelyn. Tilaisuus saada omia teoksiaan esille antaa mahdollisuuden tulla nähdyksi, myös syrjäytymisvaarassa oleville.

Lisätietoja: Kulttuuripaja Luode – Turvalinkki ry | Kuopio

Kuopion kaupunki onnittelee voittajia lämpimästi!