Valtakunnallinen Mielenterveysviikko Kuopiossa 19.-26.11.2023 – paljon hyvän mielen tapahtumia

Mielenterveysviikkoa vietetään tänä vuonna 19.−26.11.2023. Tavoitteena on kertoa, ettei kenenkään tarvitse olla valmis tai täysin ehjä voidakseen kokea myös elämän hyvät puolet. Aina on toivoa. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri kaupunkia.

Hyvä mieli -päivä

www.kuopio.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/hyvinvoiva-kuopio/hyvinvointitapahtumat-ja-kampanjat/hyva-mieli-paiva/

Kuopion kansalaisopisto

Kun yhden mieli järkkyy, monen elämä muuttuu, mutta elämä jatkuu -ilmaisluento

Kuopion kansalaisopisto mukana kansanmusiikin teemapäivässä pääkirjastolla
to 23.11.2023 klo 16-18 Kuopion pääkirjasto, Maaherrankatu 12, Kuopio

Kanteletaiteilija Jenni Venäläisen Soiva luento rajakarjalaisesta kanteleperinteestä on pääkirjaston ylälavalla klo 16.00-17.00 (kesto noin 60 min). Kuopion kansalaisopiston Kansanlauluyhtye iLon esitys alkaa ylälavalla soivan luennon jälkeen, noin klo 17.15. Vapaa pääsy. Kaikki tapahtumat ja kurssit kansalaisopistossa viikkoon liittyen täällä:
https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/course/27267

Kuopion taidemuseo

Ke 22.11. klo 13 taidevartti, Juho Rissanen ja terveys

La 25.11. klo 14 Sinun orkesterisi kylässä

Kuopion kaupunginorkesterin viulisti Soila Häkkinen vierailee Kuopion taidemuseon Pluriverse-näyttelyssä lauantaina 25.11. klo 14. Minikonsertissa musiikki ja kuvataide kohtaavat ja luovat katsojalle eri aisteja puhuttelevan elämyksen. Soila Häkkisen ohjelmassa on Heinz Ingnaz Franz von Biberin Mysteerisonaatista koskettava Suojelusenkeli sekä Eugene Ysayen eri soolosonaateista osat Ballade ja Obsessio. Konsertin kesto on noin 20 minuuttia.

Su 26.11. klo 14 opastus Pluriverse-näyttelyyn

Pluriverse esittelee ulkoeurooppalaista taidetta Antti Mykkäsen kokoelmasta.  Mykkäsen purjehdusmatka muuttui vuonna 2015 samoiluksi Etelä-Amerikan gallerioissa ja taidekaupoissa. Sen jälkeen hän on jatkanut tarkasti suunnittelemaansa taidematkailua yli 150 maahan. Matkalaukku on määrittänyt taidekeräilijä Mykkäsen teoshankintoja, sillä maalaukset on täytynyt saada kuljetettua matkoilta itse kotiin. Näyttelyssä on teoksia yli 80 maasta ja mukana on lähes 120 taiteilijaa.

Kuopion korttelimuseo

Kuopion Korttelivartilla kuulet, mikä johti Kuopion waivaishuollon kehittymiseen ja miten sen kehittyminen edesauttoi köyhien perheiden elämää 1800-luvun lopun Kuopiossa.  Korttelivartti: Waivaishuollon kehittyminen Kuopiossa 1800-luvun lopulla – Kuopion museot

Kuopion museo

Ke 22.11. ja la 25.11. klo 14 opastus Wildlife Photographer of the Year -näyttelyyn. Upeiden valokuvien kautta tutkitaan maapallomme luonnon herkkää tasapainoa ja sen nykytilaa sekä pohditaan keinoja ympäristöahdistuksen hallitsemiseen.

Opastukselle pääset osallistumaan pääsymaksun hinnalla (13/7 €, alle 18-v maksuton, Museokortti käy). Events – Kuopion museot Pe 24.11. klo 14-16.30 Joulupostia ikäihmiselle -korttipaja. Ilahduta kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntynyttä asiakasta omatekoisella joulukortilla. Joulupostia ikäihmisille -korttipaja – Kuopion museot

Kuopion kaupunginteatteri:

Teatterikaverin kanssa teatteriin torstaina 23.11.2023 klo 12.15

Olisiko sinusta mukavaa jäädä esityksen jälkeen juttelemaan kahvikupposen äärelle? Jännittääkö teatteriin tuleminen? Haluaisitko mennä katsomaan teatteria jonkun kanssa?

Kuopion kaupunginteatteri järjestää Mielenterveysviikolla hyvän mielen Teatterikaveri-esityksen torstaina 23.11.2023 klo 12.15–14.30. Tällöin sinun on mahdollista tulla katsomaan Onko täällä kuuma? -näytelmä yhdessä Teatterikaverin kanssa. Teatterikaverinasi on yleisötyöntekijämme Kaisa (Kaiku) Ritola.

 Esitys alkaa klo 12.15. Tapaamme porukalla ala-aulassa, josta siirrymme yhdessä saliin. Esityksen jälkeen jäämme porukalla juttelemaan ja kahvittelemaan Minna-lämpiöön. Paikalla pistäytyy myös esityksen näyttelijä Katri-Maria Peltola.

 Osta lippusi esitykseen normaalisti. Kahvitteluhetki on kaikille avoin ja maksuton. 

Lisätietoja teatterin verkkosivuilta

Muut tapahtumat

  • Petosen seurakuntatalolla on pieni taidenäyttely Matkakertomus 19.11. -27.11. Siihen voi tutustua omatoimisesti tilaisuuksien yhteydessä ja 20.11. klo 14-16 ja 21.11. klo 10-12.