Hyvä Mieli -päivässä 21.11. yhdistyvät päihde- ja mielenterveystyö

Kuopion kaupunki järjestää yhdessä järjestöjen kanssa vuosittain Hyvä Mieli -päivän. Päivä on osana valtakunnallisia teemaviikkojen, ehkäisevän päihdetyö ja mielenterveys, toteutusta Kuopiossa. Hyvä Mieli -päivä nostaa vuosittain esiin viikkojen teemoja ja korostaa myös ajankohtaisia teemoja, jotka vaikuttavat paikallisesti.

Vuoden 2023 Hyvä Mieli -päivä järjestetään pääkirjastolla tiistaina 21.11. klo 13–17. Tänä vuonna päivässä painotetaan valtakunnallisen ehkäisevän päihdetyön viikon teemaa: päihde- ja mielenterveystyö käsi kädessä. Hyvä Mieli -päivän ohjelmassa on luvassa tietoiskuja, esittelypisteitä, musiikkia ja päivän päättävä paneelikeskustelu. Päivän ohjelma on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin.

Eri teemaisia tietoiskuja kokoussalissa klo 13 alkaen tarjoavat apulaisrehtori Anna Pohjalainen Kuopion kansalaisopistosta, projektipäällikkö Karoliina Pitkänen Live-säätiöstä, asiantuntija Jenni Rihti MTKL:sta, koordinaattori Suvi Kovalainen Kirkkopalveluista, Riina Luttinen Kuopion ensikotiyhdistys ry:sta, toiminnanjohtaja Johanna Björn Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry:sta, Teppo Uotinen POSAKAT ry:sta, päihdetyön johtaja Päivi Valta Päihdepalvelusäätiöstä, projektipäällikkö Inka Pironetti Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hankkeesta ja Minna Vänskä Kulttuuripaja Luoteesta.

Tietoiskujen ja aulasta löytyvien toimijoiden esittelypisteiden tutustumisen lomassa voi nauttia musiikista pääkirjaston 2.krs. lavalla. Luoteen Omat soittaa covereita klo 13.00–13.15 ja 15.00–15.15 sekä Kuopion kaupungin orkesterin viulisti Soila Häkkinen esiintyy klo 15.45–16.00.

Paneelikeskustelussa kokoussalissa klo 16 alkaen mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajankohtaisista kysymyksistä keskustelemassa kokemusasiantuntijoita sekä kansanedustaja Laura Meriluoto, Päihdepalvelusäätiön toimitusjohtaja Pirkko Paakeli-Kurronen, Mielenterveyden keskusliiton asiantuntija Jenni Rihti ja Pohjois-Savon hyvinvointialueelta aikuispsykiatrian avohoidon ylilääkäri Jarmo Pajula ja mielenterveys- ja hyvinvointipalvelujen palveluyksikön johtaja Teijamari Laasonen-Balk.

Koko ohjelma: www.kuopio.fi/hyva-mieli-paiva

Tapahtuman toteuttaa: Kuopion kaupunki, Ensikotiyhdistys, Live-säätiö, Kirkkopalvelut, Mielenterveyden Keskusliitto ry, Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry, Kuopion kriisikeskus, POSAKAT ry, Turvalinkki, Päihdepalvelusäätiö, Mielenterveys- ja päihdepalvelu Hemmalaiset, A-klinikkasäätiö, Syömishäiriöliitto SYLI ja Mielihyvin Savosta ry.