Kuopiolaiset juhlivat itsenäisyyspäivänä Musiikkikeskuksella

Kaikille kuopiolaisille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään keskiviikkona 6.12.2023 Kuopion Musiikkikeskuksella. Kahvitus yleisölle alkaa klo 12 Valohallissa ja itsenäisyyspäivän juhla konserttisalissa klo 13.

Juhlan teemana on tänä vuonna lapset ja nuoret eli Hyvä tulevaisuus. Juontajina toimivat Johanna Lintukoto ja Simeoni Leksis.

Kuopion kaupunginorkesteri esiintyy ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla. Ohjelmassa on myös yhteislauluja.

Kuopion konservatorio on mukana monipuolisella ohjelmalla. Vauvamuskarilaisten ja vanhempiensa esitystä säestää Kuopion konservatorion kansanmusiikkiyhtye, jota johtaa Anna Janka-Murros. Konservatorion tanssiryhmä esittää tanssiteoksen “Svengi vie”. Koreografian on tehnyt Iekku Reinikainen. Arijus Sereckis soittaa pianolla Sibeliuksen Talvikuvan ja Juhani Laine laulaa Oskar Merikannon Elämälle säestäjänään Emma Jääskeläinen.

Juhlassa projisoidaan Hatsalan klassillisen yläkoulun 9.luokan syventävän kuvataiteen opetuksen oppilaiden tekemiä kuvataideteoksia. Kuvataideopettajina ovat olleet Aino Haikola-Pekkarinen ja Elina Koivula.

Kuopion kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo Kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Harri Auvinen. Juhlapuheen pitää  kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Tilaisuudessa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle. Juhla striimataan suorana ja lähetystä voi seurata verkosta.

Juhlaan tulijat voivat pysäköidä Kuopion Musiikkikeskuksen pysäköintialueelle. Mikäli Musiikkikeskuksen pysäköintialue on täynnä, pysäköintiin voi käyttää myös toriparkkia.

Juhlan järjestää Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue kaupunginorkesterin ja Kuopion Konservatorion kanssa. Juhlaan ja kahvitukseen on vapaa pääsy.

Karjalan lennosto järjestää perinteisen seppeleenlaskutilaisuuden Sankaripuistossa ja Kuopion hautausmaalla klo 12 alkaen. Itsenäisyyspäivänä järjestetään jumalanpalveluksia ja seppeleenlaskuja eri puolilla Kuopion aluetta.

Paikallisten juhlallisuuksien aikataulut sekä linkki striimiin löytyvät lähempänä tapahtumaa verkkosivuilta www.kuopio.fi/itsenaisyyspaiva.

Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan itsenäistä Suomea kanssamme!

Kutsu itsenäisyyspäivän juhlaan