Kuopion kaupungin talouden tasapainotustyö käynnistyi

Talouden tasapainotustyön tavoitteena on saada Kuopion kaupungin talous tasapainoon vuoteen 2027 mennessä. Rahassa tämä merkitsee 35 miljoonaa euroa. Työtä varten kaupunki on nimennyt ohjausryhmän ja työn tukena ovat FCG:n asiantuntijat Eero Laesterä ja Heli Silomäki.

Talouden tilannekuva tulevina vuosina on voimakkaasti alijäämäinen nykyisten kehitysnäkymien valossa. Tavoitteena on tasapainoinen talous vuonna 2027. Ennustetun alijäämän kattamiseksi ohjausryhmän asettama tasapainotuksen tarve on 35 miljoonaa euroa vuosille 2024 – 2027. Kaupungin kokonaisbudjetti on noin 600 miljoonaa euroa.

Valmistelua varten on nimetty ohjausryhmä, johon kuuluvat kaupunginhallituksen jäsenet, valtuustoryhmien puheenjohtajat, kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto sekä kaupunginjohtajan johtoryhmä.

Ohjausryhmän ensimmäinen kokous pidettiin maanantaina 4.12.2023 valtuustotalolla. Ohjausryhmä linjasi kokouksessaan, että tässä vaiheessa ei rajata vielä mitään keinoja tarkastelusta.

Työ käynnistyy luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden haastatteluilla. Haastatteluilla kartoitetaan keinoja, joita voidaan käyttää talouden tasapainotuksessa. Haastattelut tehdään jouluun mennessä. Seuraava ohjausryhmä on 15.1.2024. Työ jatkuu maaliskuun 2024 loppuun asti.

Työn kuluessa henkilöstöllä ja kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua yhteiseen pohdintaan.