Kuopion taidemuseon loistovuosi huipentuu ilmaiseen päivään uudenvuodenaattona

Kuopion taidemuseon loistovuoden kruunaa uudenvuodenaaton ilmaispäivän opastus. Kuva: Jyri Väisänen.

Näyttelykävijöitä lähes 10 000 enemmän kuin vuonna 2022

Kuopion taidemuseossa on riittänyt vilskettä ennätyksellisten kävijämäärän myötä. Taidemuseossa on tähän mennessä käynyt yli 60 000 kävijää, johon sisältyy myös GalleriA:ssa sekä taidelainaamossa käyneet. Taidemuseon omissa näyttelyissä on vieraillut jo yli 30 200 kävijää. Näyttelykävijöitä on jo lähes 10 000 enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Vuosi ei ole kuitenkaan vielä päättynyt ja juhlimme vielä hieman ennen vuodenvaihdetta tarjoamalla taiteenystäville ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyihimme. Uudenvuodenaattona 31.12. Kuopion taidemuseoon pääsee ilmaiseksi aukiolojen puitteissa klo 10–15. Kirsikkana kakun päällä järjestämme klo 14 yleisöopastuksen, jolla perehdytään Reijo Kärkkäisen So Far -näyttelyyn.

Kuopion taidemuseon näyttelyvuosi 2023 on ollut täynnä mielenkiintoisia ja rohkeita avauksia, joista menestyksekkäin oli kesän katutaidenäyttely Kannun henki. Tällä hetkellä esillä on pitkään odotettu Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus. Näyttely tarjoaa uuden näkökulman Rissaseen tuoden esiin hänen taiteensa ohella myös Rissasen elämää ja persoonaa. Reijo Kärkkäisen retrospektiivinen So Far -näyttely on täynnä visuaalista tykitystä. Kärkkäisen raju ja rujo taide on esillä vielä 28.1.2024 asti ja on ehdottomasti nähtävä, joten nyt kannattaa alkaa suunnitella taidemuseokäyntiä.