Tonttikatujen rakentaminen käynnissä Hiltulanlahdessa

Hiltulanlahden kolmas asemakaava-alue on 89 hehtaarin laajuinen alue, joka on jaettu kuuteen osa-alueeseen. Rakentaminen on käynnistynyt toisella osa-alueella joulukuussa 2023.

Toisessa vaiheessa rakennetaan tonttikadut Keltasarankatu ja jätevedenpumppaamo, Vesisaranpolku, Tähtisaranpolku, Puutossalmentien alikulkukäytävä ja Puutossalmentien yhdistetty jalankulku- ja pyöräilyväylä sekä Tanhutie.

Kunnallistekniikan ja katurakenteiden rakentamistyöt on aloitettu muiden yllä mainittujen tonttikatujen paitsi Tanhutien osalta. Puutossalmentien muutostyöt alkavat kesällä 2024 (alikulkutunneli, yhdistetty jalankulku- ja pyöräilyväylä, Tanhutie).

Töiden arvioidaan valmistuvan syksyllä 2024.

Pyydämme huomioimaan työkoneet, työmaaliikenteen ja putkikaivannot liikkuessanne työalueen läheisyydessä vaaratilanteiden välttämiseksi. Erityisesti lapsille tulee painottaa varovaisuuden noudattamista työalueen läheisyydessä. Aidattujen ja varoitusnauhoilla eristettyjen alueiden sisäpuolella oleskelu on ehdottomasti kielletty.

Rakennuttajina toimivat Kuopion kaupunki / kaupunkiympäristön palvelualue ja Kuopion Vesi Oy. Urakoitsijana kohteessa toimii Mestar Kuopio Oy.

Karttakuvassa keltaisella merkittynä osa-alue kaksi. Kuva: Kuopion kaupunki

Lisätietoja:
Jani Paananen, rakennuttaja/valvoja, Kuopion kaupunki, jani.paananen(at)kuopio.fi
Jani Liukkonen, rakennuttaja/valvoja, Kuopion Vesi Oy, jani.liukkonen(at)kuopionvesi.fi
Jani Pitkänen, työmaapäällikkö, Mestar Kuopio Oy, jani.pitkanen(at)mestar.fi