Lasten Pakkaspäiviä vietetään 20.-28.1. – viikon huipentavan Pakkasjuhlan teemana on taikuus

Tammipakkasten aikaan vietetään jälleen perinteisiä Lasten Pakkaspäiviä 20.-28.1.2024. Tänä vuonna Brahenpuiston Pakkasjuhlan teemana on taikuus. Pakkaspäivien ohjelmassa on mm. lasten elokuvia, työpajoja museoissa ja pääkirjastossa, nukketeatteria, lastenkonsertteja ja Kuopion Sirkuksen Pakkassirkus LEVÄ… (llään?). Useimpiin päivällä tapahtuviin toimintoihin on ennakkoilmoittautuminen, kuten Pakkaskinoihin ja Kuopion museon työpajoihin. Kaikille avoimet Pakkasjuhlat toteutuvat tänä vuonna Maaningalla ja Brahenpuistossa.

Kuopion Pakkasjuhlaa vietetään sunnuntaina 28.1.2024 klo 14-17 Brahenpuistossa. Ohjelmassa on mm. lastentaikuri Puijon Torvi, sirkusprinsessan tanssityöpaja ja ledhulavanneshow. Tapahtuma-alueella on paljon ilmaista ja talvista puuhaa lapsille. Juhla alkaa valoisan aikaan ja loppuu hämärällä, jolloin juhlaa varten värivalaistut puut pääsevät oikeuksiinsa. Puistossa on grilli, jossa voi paistaa makkaraa ja omia eväitä. Muotoiluakatemian tiloissa Piispankadulla on liukurityöpaja, jossa voi käydä tekemässä itselleen liukurin ja tulla sillä laskemaan puistoon. Koko ohjelma löytyy täältä: Pakkasjuhla 28.1.2024

Lastentaikuri Puijon Torvi esiintyy Pakkasjuhlassa sunnuntaina 28.1.

Maaningan Pakkasjuhlaa vietetään keskiviikkona 24.1. klo 17-19 Maaningan nuorisotalon alueella. Ohjelmassa mm. lapsikuoro, vauvanurkkaus, lumirakentelua, kuvasuunnistusta​, ​pientä tarjottavaa ja mukavaa yhdessäoloa.

Lasten Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki. Yhteistyössä on mukana Kuopion Energia.

Koko pakkasviikon ohjelma on katsottavissa osoitteesta www.kuopionseina.fi. Ulkoilmatapahtumilla on säävaraus, joten ajankohtaiset ohjelmatiedot kannattaa tarkastaa ennen tapahtumaan lähtemistä!