Tammimarkkinat ja kalakukon leivonnan SM-kilpailu 26.-27.1.

Perinteisiä Tammimarkkinoita vietetään Kuopion torilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna perjantaina ja lauantaina 26.-27.1.2024. Talviset tammimarkkinat tuovat torille jälleen kuopiolaisten rakastamat viipurinrinkelit, liha- ja kalatuotteet, perinteiset puu- ja käsityöt, sekä talviajan lämpimät vaatteet ja asusteet. Kuopion Tammimarkkinoita on järjestetty jo 1800-luvulta lähtien, ja se edustaa Suomen vanhimpia markkinaperinteitä.

Tammimarkkinoilla kisataan jälleen Suomen parhaan kalakukkomestarin tittelistä

Kuopion Tammimarkkinoiden yhteydessä perjantaina 26.1. kilpaillaan jälleen Suomen parhaan kalakukkoleipurin tittelistä. 

Kalakukon leivonnan SM-kilpailussa on kolme sarjaa: Perinteinen kalakukkosarja yrityksille ja kotileipureille, sekä kaikille avoin Juhlakukko-sarja, johon hyväksytään vapaaseen tyyliin valmistettuja suolaisia ja makeita kukkoja. Juhlakukko-sarjan kilpakukko voi olla vaikkapa makea juhlapöydän kranssikukko tai eväsretkelle sopiva minikokoinen vegekukko.  

Kuva kalakukon leivonnan SM-kilpailusta vuodelta 2023.

Kilpailuun voi osallistua tuomalla omaan tyyliin valmistettu kisakukko perjantaina 26.1. klo 8-9 välillä ProAgria Itä-Suomen tiloihin, osoitteeseen Puijonkatu 14, 2. krs. Kukon oheen tulee jättää kirjekuori, josta löytyy leipojan tai yrityksen nimi ja yhteystiedot, leipomuksen raaka-aineluettelo sekä tieto siitä, mihin kilpailusarjaan kukko osallistuu. Kilpailuun osallistuvat kukot arvostellaan ulkonäön, rakenteen ja maun perusteella. Kunkin sarjan voittaja palkitaan 100€ lahjakortilla ja kunniakirjalla.  

Kilpailua tuomaroi ProAgria Itä-Suomen ruoka- ja elintarvikeasiantuntija Sanna Louna, vuoden 2023 kuopiolaisen kalaravintolakilpailun voittajan, Gallá Kitchen & Barin keittiömestari Janne Tirri, Savon Martat ry:n toiminnanjohtaja Sonja Miettinen, Savonia-ammattikorkeakoulun TKI- asiantuntija Johanna Kantala, sekä vierailevana tuomariston jäsenenä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Aaro Parviainen.