ANTI-festivaali alkaa rakentaa VR:n konepajahalliin uutta eloa

ANTI-festivaali on järjestänyt konepajahallissa tapahtumia jo useana vuonna.

Kuopion Männistössä sijaitseva vanha VR:n konepajahalli ja sen sisäpiha heräävät uuteen elämään tulevan vuoden kuluessa, kun ANTI-festivaali yhdessä paikallisten aktiivien kanssa alkaa rakentaa tiloihin uutta käyttäjälähtöistä kulttuuritoimintaa. ANTI-festivaali solmi tilan käytöstä toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen tilan omistajan kanssa vuoden alussa. ANTI-festivaali on järjestänyt esityksiä ja tapahtumia vanhan konepajan tiloissa jo useana vuonna aiemminkin, mutta ympärivuotiseen kulttuuritoimintaan tilaa aletaan valjastaa nyt kevään 2024 aikana.

Konepajan taide- ja kulttuurikäyttö on osa ANTI-festivaalin ja 13 muun eurooppalaisen toimijan Luova Eurooppa -hanketta nimeltä Future DiverCities. Kansainvälisen hankkeen ydinajatuksena on tutkia kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja innostaa kaupunkilaisia asuinalueensa kaupunkikulttuurin kehittämiseen yhdeksässä eurooppalaisessa kaupungissa: Berliinissä, Zagrebissa, Splitissä, Liepajassa, Kuopiossa, Marseillessa, Firenzessä, Timişoarassa ja Ateenassa.

Tervetuloa tutustumaan tiloihin ja kuulemaan lisää suunnitelmista Konepajan suhteen avoimeen tiedotustilaisuuteen Konepajalle maanantaina 4.3.2024 klo 16. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostitse ANTI-festivaalin viestintäkoordinaattori Alli Mattilalle, alli(at)antifestival.com