Talviliikuntatiedote lumiselle viikonlopulle 17.-18.2.

Tänä viikonloppuna on jälleen odotettavissa runsaasti lumisadetta, joka vaikuttaa hiihtolatujen ja jääratojen kunnostukseen.

Ladut:

Lauantaina 17.2. latuja ei kunnosteta, koska sääennusteet lupaavat koko päivän lumisadetta, jota lisäksi höystää myös kova tuuli. Sunnuntaina 18.2. on ennusteiden mukaan parempi ulkoilusää, mutta silloinkin on huomioitava varsinkin jääladuilla tuulen vaikutus, joka juoksettaa latuja umpeen. Latujen kunnostuksia voi seurata osoitteesta: https://kuopio.fluentprogress.fi/outdoors

Hiihtoladuilla kävely, koiran ulkoilutus, moottorikelkkailu ja pyöräily on kielletty.

Jäämaraton-rata:

Jääradalla pätee samat sävelet kuin laduillakin, eli kunnostuksen jäljet eivät ole vielä lauantaina välttämättä nähtävissä lumisista olosuhteista johtuen. Sunnuntai on näillä näkymin parempi päivä, mutta silloinkin on hyvä huomioida tuulen voimakkuudesta liikkuva uusi lumi.

40. Finland Ice Marathon järjestetään viikon päästä eli 23.-24.2.2024. Lisätietoa tapahtumasta: https://www.finlandicemarathon.com/

Luistinratojen osalta pätevät samat tiedot ja ennusteet kuin latujen ja jääradan kohdalla.

Puijon tuolihissi on yleisökäytössä viikot 8-10 (19.2. –10.3.) päivittäin klo 11-16.

Seuraavana viikonloppuna (24.-25.2.) Puijolla järjestetään maastohiihdon Suomen Cup ja kisaladut ovat tapahtumakäytössä jo perjantaista 23.2. lähtien. Erityishuomio siihen, että uudella 3,9 km:n kisaladulla kilpailijat hiihtävät pienen osuuden vastavirtaan varsinaiseen hiihtosuuntaan nähden. Lisätietoa tapahtumasta: https://puijonhiihtoseura.fi/kilpailuinfo.html