Kuopion kauppahallissa Lähellä!-lähiruokatapahtuma 23.2.

Lähellä! -lähiruokatapahtuman mainoskuva, piirettyjä ruokatuotteita ja tapahtuman tiedot tekstinä.

Kuopion kauppahallin Lähellä! -tapahtuma nostaa jälleen esiin lähiruokaa monin tavoin – tällä kertaa esillä erityisesti savolaisen ruisleivän juuret!

Kuopion kappahallissa järjestetään perjantaina 23.2.2024 Lähellä! -lähiruokatapahtuma, jonka keskiössä ovat paikalliset ruoantuottajat ja muut paikalliset ruoka-alan toimijat. Tampereen kauppahallista alkunsa saanutta tapahtumaa vietetään Kuopiossa nyt toista kertaa.

Tapahtumaan kannattaa saapua tyhjin vatsoin, sillä tarjolla on monenlaista maistettavaa! Pieniä maisteluannoksia tapahtumassa tarjoaa mm. vastikään Chaîne des Rôtisseurs kilpensä vastaanottanut Puijonsarvi klo 11–14. Lisäksi tarjolla on keittolounasta Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten tarjoamana klo 11–14 ja Hodarikojun kuumia koiria klo 11–18.

Edellä mainittujen lisäksi halli täyttyy lähituottajien myyntipöydistä, joissa on mahdollista maistella paikallisia makuja, tehdä ostoksia ja jututtaa paikallisia tuottajia. Päivän aikana hallissa toimii myös ”ruisleipäklinikka”, jossa kuullaan ja kerätään tarinoita savolaisista ruisleivän juurista, maistellaan paikallisia leipiä ja annetaan vinkkejä ruisleivän leivontaan. Myynnissä on myös pieni erä kuivattua Kuopio-leivänjuurta!

Kauppahalli on perjantaina avoinna klo 8–18. Lähellä! -tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuopion kauppahallin kauppiasyhdistyksen, Chaîne des Rôtisseurs Savon sekä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten/Taste Savo -verkoston/Agri-Food Network -hankkeen kanssa.

Lisätietoja: Kuopion kauppahalli