Talviliikunnan superviikonlopun 23.-25.2.2024 vinkit

Kuopiossa vietetään talviliikunnan superviikonloppua! Suomen Cupin hiihtokisat hiihdetään Puijolla ja Finland Ice Marathon luistellaan Satamassa tulevana viikonloppuna 23.-25.2.2024. Lue alta vinkit omille hiihto- ja luistelureissuillesi tai lähde katsomaan ja kannustamaan kilpailijoita ratojen varteen:

 • Kuutamoluistelu, pe 23.2. klo 18 Kuopion Matkustajasatama
  Perinteinen kuutamoluistelu tulee taas! Tervetuloa nauttimaan luonnonjääluisteluradoista jätkänkynttilöiden saattelemana! Jätkänkynttilät loimuavat noin kaksi tuntia sytytyksestä.
  https://www.facebook.com/events/1358683428105954/
 • Finland Ice Marathon, la 24.2. klo 8 alkaen Kuopion Matkustajasatama
  Ainutlaatuinen Kallaveden luonnonjäällä järjestettävä luistelutapahtuma, joka järjestetään jo 40. kerran Kuopiossa. FIM on Suomen vanhin ja tunnetuin luonnonjäällä järjestettävistä luistelutapahtumista. Lajeina luistelu, sauvaluistelu, potkukelkkailu ja enjoy-sarja. Lapsille oma Hippo-luistelu klo 12 alkaen.
  https://www.finlandicemarathon.com/
 • Hiihdon Suomen Cup, 24.-25.2. Puijon hiihtostadion
  Kuopio toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan jännittävää Suomen Cupin viikonloppua. Sykähdyttävät distanssimatkat ja aina tapahtumarikkaat viestit takaavat upean talviurheiluelämyksen paikan päällä Puijon upeissa maastoissa!
  https://puijonhiihtoseura.fi/suomen-cup.html

Latujen varaustilanne Puijolla Suomen Cupin tiimoilta:

 • 3,9 km:n kisalatu on jo suljettu yleisöltä (suljettu: pe 23.2. klo 8 -> la 24.2. klo 18). Tämä latu kulkee osan matkaa vasten varsinaista hiihtosuuntaa ja siksi on ehdotonta pysyä pois merkityltä kisaladulta! Näin vältytään vahingoilta.
 • 2,5 km:n kisalatu on jo suljettu yleisöltä (suljettu: pe 23.2. klo 8 -> su 25.2. klo 18)
 • Puijon hiihtostadion on tapahtuman käytössä perjantaista sunnuntaihin 23.-25.2.
 • Latu- ja aluekartat: https://puijonhiihtoseura.fi/latukartat-ja-aluekartat.html
 • Lähiladuista mm. Puijonsarven, Niuvan pellon ja Tervaruukin latuja suositellaan Puijon kisalatujen sijaan yleisökäyttöön.

Seuraattehan perinteisesti latujen kunnostusta reaaliaikaisesti Latuinfosta: https://kuopio.fluentprogress.fi/outdoors HUOM! ladulle.fi -sivua käytetään myös jonkin verran latujen tilannetta seuratessa, mutta Kuopion kaupungilla ei ole tietoa, kuinka reaaliaikaista tieto tuolla sivulla on.

Ja tietoa kävelijöille ja koirien kanssa hiihtäjille: Latukarttoihin on merkitty ne latuosuudet (vihreällä), jossa varsinaisen ladun vieressä on kävely-/koiralatu. Latukartat löytyvät sivulta www.kuopio.fi/ladut. Aktiivisille koirahiihtäjille on lisätty seuraavat harrastuspaikat ja -ajat:

 • Jynkänvuoren lenkki ke ja pe klo 20-22
 • Haminalahti la klo 8-10