Kuopiossa vieraillut ministeri kehui kaupungin panostusta liikuntapaikkojen kehittämiseen

Ministeri Sandra Bergqvist (keskellä) tutustui Kuopion vierailullaan mm. Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolaan. Vierellä apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas (vas.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen (oik.).

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin salkkua kantava Sandra Bergqvist (r.) vieraili keskiviikkona 28.2. Kuopiossa. Ajankohtaisaiheiden keskustelujen lisäksi ministeri pääsi muutaman tunnin vierailunsa aikana tutustumaan Kuopion tarjoamiin liikunnan ja vapaa-ajan olosuhteisiin Kuopion kaupungin edustajien johdolla.  

Vierailun ensimmäisenä etappina oli tutustuminen Kuntolaakson uimahalliin, joka palkittiin helmikuun alussa vuoden 2023 parhaana vesiliikuntapaikkana Suomessa. Uimahallin lisäksi ministeri pääsi tutustumaan myös Kuntolaakson muihin tiloihin, kuten jäähallin ja kuntosalien puolelle. Ministeri kehuikin Kuntolaakson hienoa kokonaisuutta, joka tarjoaa monipuoliset tilat harrastamiselle. 

Kuntolaakson kierroksen jälkeen vierailu jatkui Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolaan tutustumisella. Tunnin mittaisen tutustumiskierroksen aikana ministerille esiteltiin Luolan massiivisen rakennusprojektin edistymistä. Loppukesästä 2024 valmistuvan jättiläishankkeen tilojen koko ja monipuolisuus tekivät ministeriin vaikutuksen. 

Ministerin vierailu päätettiin perinteikkäästi Puijon tornille.

Vierailullaan Bergqvist ehti tutustua myös Jynkän uuteen nuorisotilaan Jynäriin, joka aukeaa käyttöön maaliskuussa. Vierailu päättyi päiväkahveihin Puijon torniravintolassa, jossa kerrottiin myös Puijon alueen ajankohtaisista asioista. Tiiviin iltapäiväohjelman jälkeen ministeri oli tyytyväinen vierailun antiin ja kaikkeen näkemäänsä. 

– Oli hienoa nähdä miten paljon Kuopio panostaa liikkumiseen ja liikuntapaikkarakentamiseen. Se on täysin linjassa hallituksen Suomi Liikkeelle-ohjelman kanssa, jossa tavoitteena on liikkumisen kääntäminen kasvuun joka ikäryhmässä. Oli myös ilo keskustella nuorisotyöntekijöiden kanssa ja vierailla Jynkän upouudessa nuorisotalossa, ministeri Bergqvist kiittää vierailusta. 

Myös Kuopion kaupungin näkökulmasta ministerin vierailu oli onnistunut ja antoisa. 

– Lämmin kiitos ministeri Bergqvistille vierailusta Kuopioon. Hyvän elämän pääkaupunkina Kuopio on satsannut vahvasti liikunnan ja urheilun olosuhteisiin. Haluamme olla paras paikka lapsille ja nuorille. Olemme erittäin iloisia, että ministeri Bergqvist tutustui tekemiseemme ja pääsimme keskustelemaan, miten saamme yhdessä Suomea liikkeelle ja kunta-valtio-kumppanuutta vahvistettua, kommentoi Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen