Luolan käyttöönotto elokuussa lähenee – vakiovuorohaku käynnissä nyt

Lentopallopeli käynnissä luolaan rakennetussa isossa hallissa. Yleisö kannustaa innokkaasti.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakentaminen etenee aikataulussaan kohti elokuussa 2024 tapahtuvaa avaamista liikkujille. Luolassa on nyt käynnissä rakentamisen loppuvaihe ja tilat alkavat vähitellen saada lopullisen muotonsa. Kalustus on osittain jo käynnissä, viivoja maalattu lattiaan, katsomoja asennettu paikalleen ja käyttökokeita aloitetaan kevään aikana.

Luolan tilojen käyttöä määrittelevät paljon käyttäjäryhmäkohtaiset vakiovuorot. Vuorohaku Luolan tiloihin on käynnissä nyt ja päättyy 15.3.2024. Ensimmäiset vuorot käyttäjille myönnetään virallisesti alkukeväästä 2024. Tilakohtainen hinnoittelu ja yksityiskohtaisempaa tietoa tiloista löytyy nettisivuilta: www.kuopio.fi/luola

Iso urheilukenttä kallion sisässä. Sinisessä lattiassa erivärisiä viivoja merkitsemässä pelialueita.

Tilat mahdollistavat monipuolisen liikunta-, urheilu- ja tapahtumakäytön

Luolan monitoimihallin Taraflex-alustalle mahtuu yhtäaikaisesti kolme täysmittaista salibandy-/futsalkenttää varoalueineen. Kiinteitä rajaviivoja on maalattu lisäksi viidelle lentopallokentälle, 10 sulkapallo-/pickleball-kentälle ja kahdelle siirtokoreilla pelattavalle koripallokentälle. Lisäksi erilaisilla tilapäisratkaisuilla on mahdollisuus käyttää hallia erittäin monipuolisesti turnaus- ja kilpailukäytössä. Kun monitoimihallin lattia suojataan, 3 500 m2 kokonaisuus mahdollistaa myös esimerkiksi seminaarit, konsertit ja messukäytönkin. Varauksia onkin jo tullut muun muassa joukkuevoimistelu- ja cheerleadingkilpailuihin sekä messuihin ja seminaareihin.

Ison monitoimihallin lisäksi Luolaan rakentuu noin 300 m2 tanssisali peileillä ja omalla äänentoistolla, 380 m2 kuntosali, painisali ja kamppailulajitilat tatamilajeille ja nyrkkeilylle. Lisäksi sisäänkäyntirakennuksessa toimii yrityspohjainen kahvila-ravintola, jonka toimijahaku starttaa uudelleen tänä keväänä. Näiden lisäksi kokonaisuuteen kuuluu vielä monitoimihallin yhteydessä avoimesti varattavissa oleva kokoustila, joka taipuu tarvittaessa esimerkiksi tapahtuman aikana kutsuvieraskäyttöön.

Iso urheilukenttä kallion sisässä. Sinisessä lattiassa erivärisiä viivoja merkitsemässä pelialueita.

Savilahden alueen oppilaitokset isona käyttäjäryhmänä

Kaupungin muiden liikuntapaikkojen tavoin Luolan käyttäjäryhmät ovat moninaiset. Poikkeuksen tähän tekee kuitenkin Savilahden alueen oppilaitosten laajamittainen tilojen käyttö. Savon ammattiopiston uuden kampuksen tiloihin ei rakennettu laajempia liikuntatiloja, vaan oppilaitos järjestää lakisääteisen liikuntansa Luolassa täyttäen osan liikuntatiloista arkisin koko lukuvuotensa ajan. SYKETTÄ-korkeakoululiikunta puolestaan tulee olemaan yksi isoista käyttäjäryhmistä esimerkiksi tanssisalissa.

Kuopion kaupunki ja Savilahden alueen oppilaitokset eli Savon ammattiopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto ovat toimineet yhteistyössä Luolan rakentamisessa alusta alkaen. Oppilaitosten lisäksi myös urheiluseuroja on kuultu hankkeen edetessä jatkuvasti ja tiloja on muokattu ja mitoitettu käyttäjien tarpeiden mukaan. Luolasta halutaan opiskelijoille mieluisa paikka, mikä näkyy vaikkapa kulkuyhteyksissä ja aukioloajoissa.

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki / liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen, 044 718 2500, ilja.venalainen@kuopio.fi

Luolan rakentamisen eteneminen: www.savilahti.com/eteneminen/luola