Kuopion korttelimuseon kehittämishanke – vastaa kyselyyn

Kuva: Sebastian Silfvenius

Kuopion korttelimuseon uudistusta suunnitellaan 30.9.2024 saakka kestävässä hankkeessa.

Museon palvelukonseptin kehittämisestä laaditaan suunnitelma, joka muotoillaan asiakaslähtöisesti kävijöiden ja yhteistyökumppaneiden tarpeita ja toiveita kuunnellen sekä uusia yhteistyömuotoja ja innovatiivisia toimintamalleja etsien. Osallistamisessa käytetään muun muassa toiveita kartoittavia kyselyitä, museon sisältöihin sukeltavia yhteiskehittämisen tapahtumia, yhteisöille suunnattuja tutustumisvierailuita sekä oppilaitosyhteistyötä.

Kehittämishankkeen tavoitteena on tunnistaa Kuopion korttelimuseon vahvuudet ja kehittämistarpeet, joihin panostamalla museon elinvoimaisuutta vahvistetaan sen parhaat puolet säilyttäen ja kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Museon palvelukokonaisuutta kehitetään, tiloille etsitään uusia käyttömahdollisuuksia ja uudenlaisia sisältöjä suunnitellaan elävöittämään museokokemusta. Päämääränä on tehdä Kuopion korttelimuseosta eloisa ja kutsuva keidas, joka kokoaa ihmiset yhteen kaupungin kiehtovan historian äärelle.

Ensimmäinen askel tarpeiden ja toiveiden selvittämisessä on 31.3.2024 saakka avoinna oleva verkkokysely: Vastaa kyselyyn tästä

Kehittämishanke toteutetaan Museoviraston myöntämällä innovatiivisten hankkeiden avustuksella.

Lisätietoja Korttelimuseon verkkosivuilta