Valtakunnalliset kirjastopäivät järjestetään kesäkuussa Kuopiossa

Joka toinen vuosi pidettävät valtakunnalliset Kirjastopäivät järjestetään tänä vuonna 4.–6. kesäkuuta Kuopion Musiikkikeskuksessa. Tämä koulutustapahtuma kokoaa yhteen satoja kirjastoalan ammattilaisia ympäri Suomen. 

Tänä vuonna tapahtuman pääteema on Kirjasto – kunnan sydän.

– Sydän on ajankohtainen aihe, koska nyt monissa kunnissa on menossa talouden tarkastelua ja tasapainottamistoimenpiteitä. Kuntalaiset ovat puristuksissa. Tässä ajassa kirjaston peruspalvelua tarvitaan, kertoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen

Kirjastopäivien yhteydessä järjestetään kirjastoalan ainoat ammattimessut, jossa kymmenet alan keskeisimmät toimijat esittelevät palveluitaan. Edellisille Kirjastopäiville osallistui yli 500 kirjastoalan ammattilaista.

– Tapahtuman paras anti on ehdottomasti merkityksellisten kohtaamisten mahdollistaminen. Ihmisille on hyvin tärkeää tavata toisena, kokea jotain hienoa yhdessä ja tuntea kuuluvansa joukkoon, kertoo tapahtuman tuottaja Pirjo Soininen. 

Suomen kirjastoseura järjestää Kirjastopäivät yhdessä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa. Kuopion alueen kirjastolaisia on mukana tapahtumassa ja pääkirjastolla järjestettävässä iltamassa jaetaan Suomen kirjastoseuran toimesta Vuoden kirjasto -palkinto sekä Vuoden kirjastoammattilainen ja Vuoden kirjastokehittäjä -henkilöpalkinnot. 

Kuopion kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen on innoissaan tulevista Kirjastopäivistä.

– Kuopio on valmis ottamaan kirjastolaiset vastaan. Kaikenlaista mukavaa yllätystä on kehitetty heitä varten. Ihmiset voivat valmistautua saamaan lämpimän savolaisen vastaanoton, kertoo Savinainen. 

Kirjastopäivien ohjelman löydät täältä: https://kirjastopaivat.fi/ohjelma/