Kuopion kaupunginteatterin syksyssä 2024 nähdään pukuloistoa näytelmässä Marie Antoinette sekä suuria tunteita menestysmusikaalissa Veriveljet

Marie Antoinette / Kuopion kaupunginteatteri, 2024

Kuopion kaupunginteatteri on julkaissut tulevan syksyn ohjelmistonsa. Syksyn ensi-illat kuljettavat katsojia työläiskaupungin kortteleihin, juhlivaan Ranskan hoviin ja Kuopioon tekemään hyviä sijoituksia.

Syksyllä nähdään suurien tunteiden menestysmusikaali Veriveljet (ensi-illat 6.9. ja 7.9.), joka kertoo köyhiin oloihin syntyneistä kaksoisveljistä, jotka erotetaan toisistaan lapsina. Veljekset löytävät aikuisina toisensa ja ystävystyvät tietämättä totuutta. Luvassa on unohtumaton kertomus veljeydestä ja ystävyydestä. Esitys on Tommi Auvisen jäähyväisohjaus Kuopion kaupunginteatteriin. Willy Russellin kirjoittamaa ja säveltämää musikaalia pidetään yhtenä maailman parhaimmista musikaaleista.

Versaillesin palatsiin meidät vie Taava Hakalan ohjaama Marie Antoinette (ensi-ilta 9.11.), jossa vallankumous lähenee, kun juhlat paranevat. Marie Antoinette oli aikansa suurin superjulkkis ja muodin edelläkävijä, samaan aikaan sekä rakastettu että vihattu kuninkaallinen. Näytelmän koreografina vierailee suomalaisen katutanssin pioneeri Sanaz Hassani. Lavalla nähdään häikäisevää pukuloistoa sekä niskakarvat pystyyn nostattavaa railakasta menoa.

Kuolleista herännyt (ensi-ilta 31.8.) on nerokas ja hauska tarina satamajätkä Jönnin olemattomista miljoonista. Ohjaaja Juha Hurme on tarttunut Maiju Lassilan romaaniin ja dramatisoinut sen tyylilleen uskolliseksi karnevalistiseksi seikkailuksi. Katsoja temmataan mukaan Savon talouselämän pyörteisiin, joissa vastuu siirtyy sijoittajalle.

Syksyn vierailuohjelmistossa nähdään muun muassa Antti Heikkisen kirjoittama komediahko esitys Rosvo ja poliisi, Miitta Sorvalin, Sanna Stellanin ja Pirjo Heikkilän tähdittämä komedia Kaikki äitini, kaikki tyttäreni sekä Musiikkiteatteri Kapsäkin ja Linnateatterin Off-Broadway -musikaali Murha kahdelle.

Ohjelmistossa jatkavat keväältä suositut esitykset fantasiaseikkailu MOMO – tyttö joka pelasti maailman (yhteistuotanto Tanssiteatteri Minimin kanssa), ainutlaatuinen laulujen ilta Te Naiset! – tahdon laulaa sekä ilmiöksi noussut Esko Roineen tähdittämä Isä. Monologi Onko täällä kuuma? jatkaa tilattavana kiertue-esityksenä.

Kaupunginteatterin näyttämöillä ja auloissa nähdään myös Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa, johon kuuluvat muun muassa vahvasti visuaalinen ja ajatuksia herättävä Tanssiteatteri Tsuumin teos A Couple of Humans (vierailu) yhteisillassa Iiro Näkin teoksen Kaiku kanssa, Helsinki Dance Companyn, Kinetic Orchestran ja Minimin yhteistyönä toteutettu tanssiteos Silence sekä Tanssiryhmä Off/Balancen Hutiklubi (vierailu Kulttuurikeitto-tapahtumassa).

Lisätietoja ohjelmistosta: kuopionkaupunginteatteri.fi ja www.minimi.fi