Kuopion kaupunginorkesterin jouset konsertoivat Maaningan, Vehmersalmen ja Riistaveden kirkoissa

Vaalenpunasävyinen kuva jossa käsi koskettaa kukkia.

Kuopion kaupunginorkesterin jousten kirkkokonserteissa 9.-11.4. taivaallinen musiikki yhdistyy rouheampiin sävyihin. Mm. Edvard Griegin, Pjotr Tšaikovskin ja Felix Mendelssohnin musiikki soi kapellimestari Kalle Kuusavan johdolla Maaningalla 9.4., Vehmersalmella 10.4. ja Riistavedellä 11.4. klo 18. Antonio Vivaldin Fagottikonserton solistina toimii kaupunginorkesterin fagotin varaäänenjohtaja Ananta Díaz. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Kirkkokonserttiohjelman avaava Edvard Griegin jousiorkesterisarja Holbergin ajoilta on kunnianosoitus kirjailija Ludvig Holbergille. Sarja yhdistää barokin ja romantiikan ajan ilmaisua, ja kepeästi etenevä Johdanto on yleisöjen ikisuosikki. Pehr Henrik Nordgrenin musiikissa soi usein pohjalainen mielenmaisema. Hänen jousiorkesteriteoksensa Cronaca herättää kuulijan huomion monipuolisilla äänimaailmoilla ja rohkeilla sävellysratkaisuilla.

Antonio Vivaldin e-molli-fagottikonsertossa eloisa ja tunteellinen ilmaisu vuorottelevat, ja finaalissa otetaan mittaa solistin sormien nopeudesta. Kirkkokonserteissa konserton solistina on Kuopion kaupunginorkesterin fagotin varaäänenjohtaja Ananta Díaz, joka toimii myös Zürichin sinfoniaorkesterin soolofagotistina.

Pjotr Tšaikovskin jousiserenadi on romantiikan ajan keskeisintä jousiorkesteriohjelmistoa, jossa läsnä ovat säveltäjän tunnusmerkit: pakahduttavia tunteita sisältävät teemat, herkkävireisyys ja makusteleva tunnustelevuus. Toisenlaista tunnelmaa on tiedossa vain 11-vuotiaan Felix Mendelssohnin kynästä syntyneessä Jousisinfoniassa nro 6 Es-duuri, joka etenee hilpeissä tunnelmissa melodisella varmuudella. Orkesteria johtaa Kalle Kuusava, joka on kysytty kapellimestari oopperan, baletin ja sinfoniamusiikin kentillä.

Konsertit ovat Maaningan kirkossa tiistaina 9.4. klo 18, Vehmersalmen kirkossa keskiviikkona 10.4. klo 18 ja Riistaveden kirkossa torstaina 11.4. klo 18. Kirkkokonsertit järjestää Kuopion kaupunginorkesteri yhteistyössä Kallaveden ja Järvi-Kuopion seurakuntien kanssa. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:  
Pe 5.4. Euroviisut – Suomen kulta-ajan hitit 
Ti 9.4. Maaningan kirkko | ke 10.4. Vehmersalmen kirkko | to 11.4. Riistaveden kirkko, Kaikuja sisimmästä 
Pe 19.4. Mahlerin jäähyväiset -kausikonsertti

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri