Kuopio julistautui tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Tanssiteatteri MinimiItä-Suomen tanssin aluekeskus ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali panivat alulle tanssin kaupungin julistukseen tähtäävän yhteistyön, johon kutsuttiin mukaan kaikki halukkaat tanssialan toimijat. Joukkoon liittyi 15 paikallista tanssitoimijaa.

– Kuopion seudulta löytyy uskomattoman aktiivinen tanssitoimijoiden keskittymä kaupungin kokoon nähden. Meillä on täällä tanssin aluekeskus, valtionosuusrahoituksen piiriin kuuluva tanssiteatteri, Pohjoismaiden suurin tanssitaidefestivaali, korkeakoulutasoinen tanssinopettajakoulutus, tanssilinja lukiossa ja peruskoulussa sekä lukuisia laadukkaita tanssikouluja ja seuroja. Tästä keskittymästä on syytäkin olla äänekkäästi ylpeä, Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Veera Lamberg sanoo.

Tanssi on ollut läsnä muovaamassa Kuopiota persoonalliseksi kaupungiksi jo useita vuosikymmeniä. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestetään tänä vuonna 55. kertaa ja Itä-Suomen ainoa ammatillinen tanssiteatteri Minimi on toiminut Kuopiossa jo yli 30 vuotta. Itä-Suomen tanssin aluekeskus juhlistaa tänä vuonna 20:ttä toimintavuottaan. Tanssista on useimmilla kuopiolaisilla muistoja ja monella myös läheinen suhde tanssiharrastukseen tai tanssin katsomiseen.

Tanssin kaupungiksi julistautumisen myötä Kuopion tanssitoimijat julkaisivat Kallavesj’-messujen yhteydessä yhteisen esitteen, josta voit tutustua erilaisiin kaupungin tanssitoimijoihin.

Tutustu esitteeseen täältä!

Voit löytää esitteen myös eri mukana olevilta tanssiorganisaatioilta ja Kuopion kaupungintalolta.