Puijon K 90 -hyppyrimäessä vakavia vaurioita – alueella liikkuminen kielletty

Ilmakuva Puijon mäestä, etualalla mäkihyppytornit

Puijon K 90 -hyppyrimäen kuntotarkastuksen yhteydessä on tullut ilmi, että vauhtimäen rungossa ja rakenteessa on vakavia vaurioita. Mäki aiheuttaa turvallisuusuhan alueella. Eteenkin myrskyinen sää voi rikkoa vielä lisää pääkannattimia, mikä lisää sortumisvaaran mahdollisuutta.

Hyppyrimäki on nyt käyttökiellossa ja harjoitteluvuoroja ei hyppyrimäkiin enää toistaiseksi jaeta. Hyppyrimäkien läheisyydessä liikkuminen on kielletty. Puijon kuntoportaat ovat vaara-alueen reunalla eikä niidenkään käyttöä suositella. Puijon alueen hiihtoladuille hyppyrimäestä ei ole vaaraa eli hiihtäjät voivat liikkua alueella normaalisti.

Suunnittelutoimisto Sweco Finland Oy jatkaa huhti-kesäkuun aikana hyppyrimäen perusteellista, rakenteellista kuntotarkastusta, jonka perusteella mäkirakennetta korjataan niin, että hyppyrimäki ja lähialue pysyvät turvallisena.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei mäkeä kannata enää korjata käyttökuntoon, mutta asiaa tutkitaan vielä. Mikäli korjaus on mahdotonta, tavoitteena on purkaa mäki hallitusti. Mäki on yli 40 vuotta vanha, ja mäen peruskorjausta suunniteltiin parhaillaan.

Aiheesta tiedotetaan lisää heti, kun mahdollista. Tiedotusta voi seurata Kuopion kaupungin verkkosivuilla www.kuopio.fi sekä somekanavissa.