Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto siirtyy sunnuntaille 28. huhtikuuta – vältäthän liikennöintiä keskustassa

Hiekanpoistoa torilla, jossa taustalla vaalea rakennus ja etualalla hiekkapölyä.

Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto oli tarkoitus aloittaa sunnuntaina 21. huhtikuuta. Hiekanpoisto joudutaan siirtämään muuttuneiden sääolosuhteiden vuoksi sunnuntaille 28. huhtikuuta. Sääennusteissa sunnuntaille 21.4. luvattu pakkanen estää hiekanpoiston.

Kuopion keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto aloitetaan uuden aikataulun mukaan sunnuntaiaamuna 28.4.2024 viimeistään klo 02.00. Mikäli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on reilusti pakkasta ja töiden aloitus myöhästyy, niin töitä jatketaan tarvittaessa maanantaina 29.4.

Asukkaita ja muita tienkäyttäjiä pyydetään huomioimaan puhdistettaville kaduille asennettavat väliaikaiset pysäköintikiellot. Keskustassa liikennöintiä on mahdollisuuksien mukaan hyvä välttää hiekanpuhdistuksen aikana.

Pysäköintiin tulee käyttää kaupungin tarjoamia maksuttomia paikoitusalueita sekä yöllä että päivällä. Maksutonta pysäköintitilaa on tarjolla hiekanpoistoviikonlopun aikana seuraavasti:

  • Haapaniemenkadun pysäköintilaitos: pe 26.4. klo 16.00 – ma 29.4. klo 10.00
  • Maaherrankadun pysäköintitalon ylätaso: pe 26.4. klo 16.00 – ma 29.4. klo 8.00
  • Toriparkki: la 27.4. klo 18.00 – ma 29.4. klo 10.00.
  • keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet:
    pe 26.4. klo 15.00 – ma 29.4. klo 12.00.

Keskitetyn hiekanpoiston lisäksi kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia pyörä- ja jalankulkuväylillä, linja-autopysäkeillä, rännikaduilla sekä kävelykeskustan alueella. Tarvittaessa pölyä sidotaan suolaamalla katuja.

Myös kiinteistöillä olisi hyvä aloittaa pihojen sekä pysäköintialueiden puhdistus mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Väliaikaisia pysäköintikieltoja voimaan

Pysäköintiä kieltävät liikennemerkit asetetaan kaduille puhdistusta edeltävinä päivinä. Pysäköinti on kielletty liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään pois kaupungin toimesta ja kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät sunnuntaina 28.4. alkaen klo 10 kaupungin verkkosivuilta. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Siirretyt ajoneuvot on haettava pois siirtopaikalta kahden päivän kuluessa. Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta, se tullaan siirtämään kaupungin toimesta varastoon omistajan kustannuksella.

Karttakuva Kuopion keskusta-alueesta, johon on merkitty punaisella hiekasta puhdistettavia katuja.
Karttakuvassa punaisella merkittynä puhdistettavat kadut. Kuva: Kuopion kaupunki

Päivitetty 18.4. klo 11.57, Maanantaina 15.4. tiedotettu hiekanpoiston ajankohta, joka oli sunnuntai 21.4., muutettu. Sääolosuhteiden muuttumisen vuoksi hiekanpoisto siirretty sunnuntaille 28.4.