Puijon K90-hyppyrimäen käyttökielto jatkuu – kuntoportaiden alapäässä voi liikkua turvallisesti

Puijon K 90 -hyppyrimäen kuntotarkastuksen yhteydessä on tullut ilmi, että vauhtimäessä on vakavia vaurioita. Huhtikuun alussa aloitetussa tarkistustyössä havaittiin, että hyppyrimäen liimapuupilareissa on rakenteellisia vaurioita. Lisäksi vaurioita ja halkeamia on teräsjäykistysten ja liimapuupilarien liitoksissa sekä liimapuurakenteissa.

Mäki aiheuttaa turvallisuusuhan hyppyrimäen välittömässä läheisyydessä. Vauhdinottomäki on asetettu väliaikaiseen käyttökieltoon, kunnes tarkastustyössä tehtävät lisätutkimukset, laskelmat ja korjausehdotukset on tehty. Tarkastustyö on hankittu Sweco Finland Oy:ltä ja sen on tavoite valmistua kesäkuussa 2024.

Hyppyrimäkien vauhdinottotornien alla ja vierellä liikkuminen on edelleen kielletty. Kieltoalue rajoittuu hyppyrimäkien keulalta Puijon Majan piha-alueen reunaan saakka. Puijon kuntoportaat ovat vaara-alueen reunalla. Portaiden käyttö on turvallista hiihtostadionilta hyppyrimäkien keulalle menevälle tielle saakka. Kieltoalue on merkitty huomionauhoin, aidoin ja kieltokyltein. Alla olevassa ilmakuvassa sallittu porrasalue on merkitty vihreällä ja kielletty porrasalue punaisella.

Puijon lakialueella ja tornin läheisyydessä voi liikkua normaalisti. Kuntoportailta on edelleen myös kulkuyhteys Puijon majalle. Se on merkitty maastoon sinisin opastekyltein.

Puijon alueen hiihtoladuille hyppyrimäestä ei ole vaaraa eli hiihtäjät voivat liikkua alueella normaalisti.