Uudet Juho Rissanen meillä ja muualla -näyttelyn mobiilipelit nyt pelattavissa

Kuopion korttelimuseon jo päättyneen Juho Rissanen meillä ja muualla -näyttelyyn liittyvät mobiilipelit ovat nyt pelattavissa Kuopion keskusta-alueella ja Linnanpellolla. Pelaamiseen tarvitset vain mobiililaitteen ja ulkoiluvaatetuksen.

Juho Rissasen Kuopijo -pelissä kuljetaan hauskoja tehtäviä tehden rastilta toiselle taiteilijan lapsuuden tapahtumapaikoilla keskusta-alueella. Tutuiksi pelin kautta tulevat niin aikuisten viettämä markkinahumu kuin silloiset lasten toimetkin. Pelatessa voi tuumata niin muuttunutta elämänmenoa kuin kaupunkikuvaakin nykyisten paikkojen ja vanhojen Kuopion valokuvien kautta. Pelaamaan pääset osoitteesta play.seppo.io ja käyttämällä pin-koodia FDA997.

Tervetulloo Kuopijjoon Linnanpellolle! -pelissä ihmetellään ketkä alueen kadunnimien takana luuraavat. Linja-autolla nro 4 pääsee keskustasta Lönnrotinkadulle, josta pelin ensimmäinen rasti löytyy. Kulkemalla ykköstason tehtävät läpi matkaa tulee noin kaksi kilometriä. Jos reippailet myös neljä lisärastia tasolta kaksi, matkaa tulee reilu puoli kilometriä lisää. Pelaamaan pääset googlaamalla play.seppo.io ja käyttämällä pin-koodia C62B46.

Molemmat pelit ohjaavat ulkoiluun ja antavat tietoa niin Juho Rissasesta kuin hänen lapsuuden ajan Kuopiosta ja kuopiolaisista. Pelit voi pelata myös kotisohvalta käsin. Muita Kuopion kaupungin museoiden mobiilipelejä ja verkkoaineistoja löydät linkin takaa: https://kuopionmuseot.fi/verkkosisaltoja/