Kuopion Niiralankadun alikäytävän rakentaminen alkaa

Karttakuva Niiralankadun rautiesillan työalueesta.

Niiralankadun ylittävän rautatien ali rakennetaan uusi kävelyn ja pyöräilyn väylä. Nyt tehtävät työt koskevat Niiralankadun alikäytäväsillan rakentamista Rättimäen ratasillan eteläpuolelle. Työ sisältää mm. sillan teräsputkipaalutuksia sekä työnaikaisia tukiseinärakenteita, joiden tekeminen aiheuttaa jonkin verran melua ympäristöön. Hanke toteutetaan yhteishankkeena Väyläviraston kanssa.

Tällä hetkellä tehdään valmistelevia töitä. Varsinaiset sillan rakentamisen työt alkavat vapun jälkeen 3.5.2024 ja jatkuvat sovittujen junaliikennekatkojen aikatauluttamina siten, että silta on valmis heinäkuun loppuun mennessä.

Työt tehdään sivussa katuverkosta, mutta työmaan huoltoliikennettä on Niiralankadulla ja Viestikadulla. Niiralankadulla olevan työmaaliittymän kautta tapahtuvan työmaan huoltoliikenteen aikana liikennettä ohjataan liikenteenohjaajan toimesta. Työkohteen kautta kulkevien tulee noudattaa liikenteenohjaajien ohjeita ja erityistä varovaisuutta.

Niiralankadun alikäytäväsillan rakentaminen on osa Väyläviraston hanketta ”Kuopion alueen siltaurakat 2024”. Väylävirasto rakennuttaa Niiralankadun alikäytävän Kuopion kaupungin ja Väyläviraston välille laaditun yhteishankesopimuksen vastuunjaon mukaisesti. Kuopion kaupunki vastaa sillan rakentamisen kustannuksista.

Niiralankadun alikäytäväsillan rakentamisen toteuttaa GRK Suomi Oy

Sillan alittavan kävelyn ja pyöräilyn väylän rakentaminen alkaa myöhemmin kesällä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Aki Hämäläinen, Väylävirasto, p. 029 534 3150, etunimi.sukunimi@vayla.fi
rakennuttajakonsultti Juha Säynäjäkangas, Ramboll CM Oy, puh. 044 554 8469, etunimi.sukunimi@ramboll.com
työmaapäällikkö Eemeli Torni, GRK Suomi Oy, p.040 737 4199, etunimi.sukunimi@grk.fi