Kuopion taidemuseo kehittyy australialaisvoimin

Kävijäennätyksiä rikkonut Kuopion taidemuseo suuntaa tulevaisuudessa toimintojaan entistä enemmän nuorille. Syksyllä 2025 taidemuseossa aukaistaan yleisölle kokonaan uusi tila. Tilan suunnittelu ottaa ensimmäisiä isoja askeleitaan yli 30 henkisen australialaisopiskelijaryhmän saapuessa Canberran yliopistosta Kuopioon. Australialaiset opiskelijat suunnittelevat tilan toiminnallisuuksia ja visuaalista ilmettä yhdessä Savonian musiikin-, tanssin- ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden kanssa.

Museonjohtaja Anna Vilkuna kertoo, että ei vielä itsekään tiedä, että mitä tilassa tullaan tekemään tai miltä se tulee näyttämään. Kansainvälisellä opiskelijayhteistyöllä on vapaat kädet ideoida tilan tulevaisuutta.

– Onhan se ihan käsittämätöntä, että aika pienimuotoiseksi ajateltu yhteistyö, tuokin lopulta liki 40 australialaista kahdeksi viikoksi Suomeen pohtimaan meidän uuden tilan kehittämistä, sanoo Vilkuna.

Canberran yliopiston ryhmä työskentelee paikan päällä Kuopiossa 13.-16.5.2024 sekä 24.-26.5.2024.

Kuopion taidemuseon muutostoimet ovat osa museon strategiatyön tuloksia, jossa toimintaa ohjataan entistä asiakaslähtöisemmäksi ja nuoret nostetaan keskeiseksi kohderyhmäksi. Uuden tilan käyttöönotto ajoitetaan yhteen Kuopion taidemuseon tulevan perusnäyttelyn avaamisen kanssa vuonna 2025.