Leväsentien yleissuunnitelmasta yleisötilaisuus 4. kesäkuuta

Leväsentien yleissuunnitelmasta, välillä 7H-liittymä (Bilteman liittymä) – Sammallahdentie, järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus tiistaina 4. kesäkuuta klo 16.30–18.00. Tilaisuudessa esitellään suunnittelualueen yleissuunnitelmaluonnoksia.

Tilaisuuteen voi osallistua sekä paikan päällä valtuustotalolla (Suokatu 42, kokoushuone 1) että etäyhteydellä (Microsoft Teams).

Pääset liittymään tilaisuuteen tästä.

Tutustu liittymisohjeeseen (pdf). Tekninen tuki tilaisuuden aikana: Anne-Mari Korhonen, 044 718 5347.

Tavoitteena liikennejärjestelyjen parantaminen

Yleissuunnitelman tavoitteena on muuttaa nykyinen liikenneympäristö katumaisemmaksi, parantaa liittymien toimivuutta sekä edistää kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita.

Kuopion kaupungin kaupunkitekniikan palvelut on teettänyt Sitowise Oy:llä Leväsentien yleissuunnitelman luonnokset välille Bilteman liittymä – Sammallahdentie. Suunnitelmat sisältävät Kartanonkadun – Leväsentien, Mestarinkadun – Leväsentien sekä Hermannin – Leväsentien väliset liittymäratkaisut.

Suunnittelualueelle on esitetty lisäksi jalankulun ja pyöräilyn uudet pääreitit, joukkoliikenteen pysäkkiratkaisut sekä katuympäristön kohentamisen. Yleissuunnitelmavaiheen jälkeen käynnistyy suunnittelualueen asemakaavan päivitystyö ja katusuunnittelu.

Karttakuvassa punaisella rajattuna suunnittelualueen sijainti. Kuva: Kuopion kaupunki