Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston 2024–2025 kursseille alkoi ennätyksellisen vilkkaasti

Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2024–2025 kursseille alkoi eilen 28.5. aamupäivällä vilkkaasti. Kansalaisopistossa on tänäkin vuonna tarjolla lähes 2200 kurssia, joille mahtuu reilusti yli 20 000 opiskelijaa.

Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana ilmoittautuneita oli jo ennätykselliset 5627, ja 7000 ilmoittautuneen rajaa ylitettiin 45 minuutin kohdalla.

Kuopiossa pidettävät keramiikkakurssit olivat jälleen suosituimpia ja täyttyivät lähes välittömästi ilmoittautumisen alettua. Monipuoliset liikuntakurssit vesijumpasta, kuntosaliin, Barreen ja pilatekseen nousivat myös erittäin suosituiksi. Ilmoittautumisia keräsivät myös musiikin kurssit laulusta eri instrumentteihin ja lasten ja nuorten kurssit sekä lapsi ja aikuinen -kurssit.

Kuopion kansalaisopiston rehtori Kirsti Turunen on todella tyytyväinen.

– Aktiivisimmat vakio-opiskelijamme olivat jälleen hyvin valmistautuneita ilmoittautumisen h-hetkellä, hän toteaa.

– On ilo huomata, kuinka kansalaisopistotoiminta kiinnostaa pohjoissavolaisia ja kuinka tärkeitä kurssimme ovat heille.

– Tavoitteenamme on olla saavutettava ja matalan kynnyksen kansalaisopisto, hän lisää. Olemme pyrkineet vastaamaan saamiimme kurssitoiveisiin. Aktiivisesta ilmoittautumisesta päätellen olemme ilmeisesti onnistuneet siinä.

Vaikka osa kursseista täyttyy melko nopeasti, Turunen muistuttaa, monilla kursseilla on vielä tilaa.

– Varallekin kannattaa ilmoittautua, hän tähdentää. Tilanteet elävät ja peruutuksia tulee aina.

Kuopion kansalaisopiston kurssivalikoimassa on myös tänä vuonna monia mielenkiintoisia uutuuksia.

Kuopioon on tulossa mm. Palapelikurssi, Katuvalokuvaus ja Viikonloppuna olen drag queen. Nilsiän uutuuksina ovat mm. Ikonimaalaus ja Rivitanssin alkeet. Rivitanssi alkaa myös Eteläisellä ja läntisellä maaseudulla. Riistavedellä alkaa uutuutena lokakuussa Keramiikan alkeet. Rautavaaralla käynnistyy syyskuun alussa Aikuisten muskari Höntsäbändi ja Kaavilla alkaa samoihin aikoihin Perhemuskari. Maaningan uutuuksina ovat mm. Muotipiirtäminen ja Farkuista on moneksi -kurssit.

Kuopion kansalaisopisto on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kansalaisopistoista. Se toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.