Koulujen loppu tuo elämää Väinölänniemelle

Peruskoululaiset ja lukiolaiset aloittavat kesälomansa lauantaina 1.6.2024. Pitkä lukuvuosi on takana ja kesäloma edessä. Tulevana lauantaina on odotettavissa, että erityisesti nuoret haluavat juhlistaa koulujen loppua ja kokoontuvat tapaamaan toisiaan Väinölänniemen alueelle.

Aiempina vuosina koulujen lopun juhlinnassa on havaittu ilonpidon lisäksi myös häiriökäyttäytymistä. Väinölänniemeltä on tavattu esimerkiksi päihtyneitä nuoria. Tätä ennakoiden Väinölänniemelle jalkautuu lauantaina muun muassa Kuopion ja Siilinjärven kuntien nuorisotyöntekijöitä, Savonian vapaaehtoisia sosionomiopiskelijoita, seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, Nuorten Palvelu sekä SPR:n ensiapupäivystäjiä. Nuoret voivat jutella turvallisten aikuisten kanssa ja saada apua tarvittaessa. Kohtaamisen lisäksi aikuiset jakavat nuorille vettä ja auttavat mahdollisesti huonokuntoisia nuoria selviämisasemalle tai ensiapuun. SPR:n selviämisasema sijaitsee lauantai-illan ajan Väinölänniemen uimarannan huoltorakennuksessa. Uimalan hyppytorni on suljettu koko illan.

Huoltaja:

  • Muistutathan nuortasi fiksusta ja turvallisesta käyttäytymisestä juhlailtana.
  • Olethan tietoinen nuoresi liikkumisesta ilta-aikaan ja tavoitettavissa nuorelle tarpeen tullen.
  • Vastaathan tuntemattomaankin numeroon juhlailtana – puhelu voi olla huonolla tuurilla ensiavusta.
  • Myös huoltajia toivotaan paikan päälle kohtaamaan nuoria.

Nuori:

  • Pidäthän kaverista huolta ja katsothan, että kaikki pääsevät turvallisesti kotiin.
  • Ethän roskaa Vänäriä ja huolehdithan omaisuudestasi.
  • Pidä vanhempasi ajan tasalla illan kulusta.
  • Hauskaa iltaa ja hyvää kesälomaa – hauska ilta on vieläkin hauskempi, kun sen muistaa jälkeenpäinkin!